Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Shortlist kandidaten Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar 2020 bekend

25/08/2020

Den Haag, 22 juli 2020 - De shortlist kandidaten van de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar 2020 zijn bekend! Uit alle inzendingen zijn zes overheidsmanagers geselecteerd voor de tweede ronde: de jurygesprekken. ‘Opnieuw waren er veel sterke inzendingen, maar deze zes fantastische overheidsmanagers sprongen er echt uit. We kijken ernaar uit met hen het gesprek aan te gaan in de volgende ronde en te zien hoe zij invulling geven aan het thema ‘Tussen Systeem en Maatwerk.’, aldus Jetta Klijnsma, juryvoorzitter en commissaris van de Koning provincie Drenthe.

Tientallen overheidsmanagers, werkzaam binnen ministeries, provincies, gemeenten, waterschappen, agentschappen en zelfstandige bestuursorganen werden voorgedragen in het kader van het thema van de Verkiezing ‘Tussen Systeem en Maatwerk’.

De zes shortlist kandidaten zijn:

  • Marcel van Bijnen (Provinciesecretaris Noord-Brabant)
  • Gertru Diender (Directeur Participatie & Maatschappelijke Ontwikkeling bij de gemeente Leiden)
  • Jacqueline de Jager (Programmadirecteur Maatschappelijke Diensttijd bij de ministeries OCW, VWS en SZW)
  • Sandra Koster (Sectorhoofd Economie & Cultuur bij de gemeente Eindhoven)
  • Esther Lieben (Directeur en Commandant Brandweer Veiligheidsregio Haaglanden) 
  • Arjen Littooij (Algemeen directeur Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond)

Lees hier meer over deze kandidaten.

Na het gesprek tussen de ‘shortlisters’ en de jury wordt halverwege september bekend gemaakt wie de drie finalisten zijn. De finalisten worden vervolgens bezocht op hun werkplek door een afvaardiging van de jury. Uiteindelijk wordt op donderdag 5 november tijdens de uitreiking in de Ridderzaal één van de finalisten gekroond tot ‘Overheidsmanager van het Jaar 2020’.

Over de Verkiezing

Met de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar wil de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) een platform bieden aan excellent overheidsmanagement en daarmee kennisdeling binnen de publieke sector bevorderen. De Award Overheidsmanager van het Jaar is daarmee dé beloning voor krachtig overheidsmanagement en publiek leiderschap. Om aan zoveel mogelijk verschillende managers een podium te bieden, werken we bovendien elk jaar met een uniek thema. Het thema van deze editie is ‘Tussen Systeem en Maatwerk’.

Over de jury

Behalve voorzitter Jetta Klijnsma (commissaris van de Koning provincie Drenthe) bestaat de jury uit: Gerard Bakker (hoofddirecteur Dienst Justitiële Inrichtingen en Overheidsmanager van het Jaar 2017), Antje Dekker (secretaris-directeur Waterschap De Dommel), Paul Depla (burgemeester Breda), Sandra Groeneveld (hoogleraar Publiek Management, Universiteit Leiden), Bram de Klerck (directeur-generaal Algemene Bestuursdienst), José Manshanden (directeur Publieke Gezondheid van de GGD Amsterdam en Overheidsmanager van het Jaar 2015), Lidewijde Ongering (secretaris-generaal ministerie van Infrastructuur en Waterstaat), Emine Özyenici (chief Information Officer van de Sociale Verzekeringsbank en Overheidsmanager van het Jaar 2018) en Dwight van van de Vijver (adviseur (social) media bij de Politie).

Partners

De Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar is een initiatief van de VOM. De uitreiking van de Overheidsawards wordt mede mogelijk gemaakt door: Binnenlands Bestuur, FUTUR, Interprovinciaal Overleg (IPO), Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), NEderlandse Norm (NEN), Netwerk van Publieke Dienstverleners (NPD), Ordina, Publiek Denken en Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Voor meer informatie over de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar 2020 ga je naar www.overheidsawards.nl of volg ons op TwitterFacebook en LinkedIn.