2015-12-11 - VIAG Themadag - Uitnodiging

Programma VIAG themadag 11 december 2015

    voor direct inschrijven

 

12.30 uur Ontvangst met lunchbuffet
13.30 uur Digitale identiteit in de informatiesamenleving
Koen Laan, enterprise architect bij Centric
14.15 uur Van samen inkopen naar allemaal gebruiken; de uitdaging op informatie
Samen: alleen als het ons uitkomt!?
Theo Peters, Kwaliteits Instituut Nederlandse Gemeenten (KING)
15.00 uur Pauze
15.30 uur Organisatie en positionering van informatiemanagement in een middelgrote gemeente met het oog op de fusie van de gemeente Schijndel”
Carl van der Pol, Organisatie- en Informatieadviseur gemeente Schijndel
16.15 uur "Govroam; één keer inloggen, overal online"
Simon Does, voorzitter van de gebruikersraad van govroam
17.00 uur Borrel en hapje
18.00 uur Einde

Korte toelichting op de presentaties:


13.30 – 14.15 uur

Digitale identiteit in de informatiesamenleving

Koen Laan

In onze informatiesamenleving draait alles om informatie. Dat betekent echter niet dat alle informatie ook altijd voor iedereen beschikbaar moet zijn. Wie welke informatie mag raadplegen en met welk doel, is een belangrijk uitgangspunt van de BIG. Duidelijk afgebakende digitale identiteiten zijn essentieel. Maar hoe houd je als organisatie grip op het toenemend aantal digitale identiteiten van eigen medewerkers, ketenpartners, samenwerkingsverbanden, maar ook burgers en bedrijven die e-diensten afnemen? Enterprise architect Koen Laan neemt u mee in de voordelen van Identity as a Service (IDaaS) voor uw organisatie en laat zien welke plek IDaaS heeft binnen het Idensys-stelsel.

 

 

 

14.15 – 15.00 uur

Van samen inkopen naar allemaal gebruiken; de uitdaging op informatie
Samen: alleen als het ons uitkomt!?

Theo Peters

In deze sessie wil Theo Peters graag stilstaan bij het opzetten van een gezamenlijke vraag/opdracht organisatie. Hoe ver willen jullie gaan in het samen oppakken van uitdagingen in de informatievoorziening en dan ook daadwerkelijk overnemen van functionaliteit. Dus echt gaan gebruiken van wat er gezamenlijk ingekocht/georganiseerd wordt. Gemeenten geven aan dat zij graag samen willen werken op diverse gebieden. De bestuurders hebben dit onlangs bevestigd met het omarmen van de Digitale Agenda 2020. Daarin zit de nadrukkelijke wens/opdracht om collectief op te treden. Wat moeten VIAG en VNG/KING daarin organiseren en welke rol willen jullie, en jullie organisatie, vervullen?

 

 

 

15.30 – 16.15 uur

Organisatie en positionering van informatiemanagement in een middelgrote gemeente met het oog op de fusie van de gemeente Schijndel”

Carl van der Pol

Carl van der Pol heeft als organisatie- en informatieadviseur onderzoek gedaan naar de “organisatie en positionering van informatiemanagement in een middelgrote gemeente” met het oog op de fusie van de gemeente Schijndel.
Carl wil graag de resultaten van dit onderzoek met u delen.

 

 

 

 

16.15 – 17.00 uur

“Govroam; één keer inloggen, overal online"

Simon Does

“Simon Does is voorzitter van de gebruikersraad van govroam. Govroam ondersteunt samenwerking tussen overheidsorganisaties door een slimme oplossing te bieden voor het delen van internettoegang. Het biedt medewerkers toegang tot internet bij de eigen organisatie én bij alle andere deelnemende overheidsorganisaties. Daarmee maakt govroam het delen van wifi-netwerken veiliger en gemakkelijker. "

 

 

 

 


Locatie

We hebben ook deze keer een prachtige locatie kunnen boeken!

    

Stadion Sparta Rotterdam, Het Kasteel
Jupilerlounge
Spartapark Noord 1
3027 VW Rotterdam

Routebeschrijving

Door op deze link Routebeschrijving te klikken komt u bij de routebeschrijving naar Het Kasteel zowel per auto als met openbaar vervoer. De in deze routebeschrijving genoemde optie “gratis parkeren” op P5 is niet beschikbaar.

Parkeren

Parkeren rond het Sparta stadion is betaald van 09.00 uur tot 18.00 uur. Er kan uitsluitend betaald worden met pinpas, Yellow Brick of Parkline. Het tarief is € 0,50 per 18 minuten. Voor de ingang van het Sparta Stadion is parkeergelegenheid, u dient wel in de parkeervakken te parkeren. De politie voert een actief beleid de buiten de vakken geparkeerde auto’s te bekeuren. Mocht het parkeerterrein vol zijn dan kunt u parkeren langs beide zijdes van de doorgaande weg (Horvathweg).

Aanmelden

Je kan je voor deze themadag aanmelden via deze inschrijfknop.

Na aanmelding ontvang je per e-mail een bevestiging van inschrijving.

Deelname aan deze dag is gratis en bedoeld voor zowel gemeente- als bedrijfsleden (per bedrijfslid één deelnemer). Niet gemeentelijke VIAG leden zijn uiteraard ook van harte welkom.
Een prachtige locatie, vier inhoudelijk aansprekende presentaties en momenten voor netwerken bieden wij je graag aan. Jij komt toch ook?

Bij no-show zijn wij genoodzaakt om € 50,00 in rekening te brengen.

 

Met vriendelijke groet,
Namens het VIAG-bestuur,

Arend van Beek, voorzitter

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig