Indien u deze nieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik hier

Uitnodiging VIAG themadag 11 september 2019 bij Fujitsu te Maarssen

 

Op woensdagmiddag 11 september gaan we een oude traditie van een aantal jaar geleden weer oppakken. Een themamiddag bij één van onze bedrijfsleden. Dit keer is dit in het Fujitsu Experience Center “The Bridge” te Maarssen. Een prachtige locatie en inhoudelijk programma hebben we al (zie hieronder).

U komt toch ook?

 

Programma

 

12.45     Ontvangst   

Ontvangst deelnemers aan de VIAG themamiddag in de centrale hal van Fujitsu te Maarssen. Tijdens dit ontvangst wordt u een lunch aangeboden door Fujitsu

13.30    Opening en welkom

13.40    Masterclass Privacy, Governance, Risk en Compliance voor Gemeenten, Ron Boscu, GRC specialist bij Complions

14.25    Datamanagement en AVG in de praktijk, Sander Rittersma, dataspecialist en eigenaar SJ-Solutions B.V.

15.10    Pauze en gelegenheid ervaren van Fujitsu Experience Center "The Bridge"

15.30    “Samenwerken in de regio…..”, Richan Postmus, Manager ICT NML

16.15    Afsluiting

16.25     Borrel en hapje in Fujitsu Experience Center; The Bridge

 

Toelichting op de presentaties

13.40     Masterclass Privacy, Governance, Risk en Compliance voor Gemeenten

 

Ron Boscu

Bij de omgang met persoonsgegevens hebben gemeenten een grote verantwoordelijkheid. Het veld rond privacy voor gemeenten wordt steeds complexer. Dit komt onder andere door de decentralisatie van overheidstaken naar gemeenten, de gegevensuitwisseling met (keten)partners, de technische mogelijkheden, het gebruik van big en open data door gemeenten voor hun dienstverlening en veranderende privacywetgeving. Privacy is niet langer een onderwerp waar alleen juristen mee bezig zijn: privacy raakt de hele gemeentelijke organisatie. Hoe houdt u inzicht in de bedrijfsprocessen en bereikt u efficiënt uw AGV/Privacy doelstellingen met het oog op wet- en regelgeving en risico’s?

Belang van dit onderwerp

Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing in alle EU-lidstaten. De Wet bescherming persoonsgegevens (WBP), inclusief de meldplicht datalekken, wordt dan vervangen door de AVG. Ook na deze datum vereist de implementatie en borging van de verordening de nodige aandacht.

Heeft u al de implementatie en borging van de verordening in orde?

Tijdens onze Masterclass Privacy, Governance, Risk en Compliance maken we inzichtelijk hoe u van uw privacy, information security, governance, risk en compliance uitdaging een "Master Piece" kunt maken

14.25     Datamanagement en AVG in de praktijk

 

Sander Rittersma                          

 

Datamanagement en AVG in de praktijk. Hoe kom je van een non-compliant naar compliant in het datacenter?

Als gespecialiseerde leverancier van Data Availability Solutions ontwerpen, implementeren en onderhouden zij al sinds 2003 omgevingen voor Storage, Computing, Backup, Archivering en Virtualisatie. Daarnaast bent u voor High Performance Computing oplossingen (HPC) bij hun aan het juiste adres. Als Select Circle Partner voor Fujitsu en Authorized partner voor o.a. IBM, Netapp, HITACHI en CommVault hebben zij de kennis in huis om ook voor uw organisatie het beste uit deze producten te halen.

15.10     Pauze

15.30     “Samenwerken in de regio…..”

 

Richan Postmus

In deze presentatie verteld Richan Postmus, manager van het samenwerkingsverband ICT voor gemeenten Noord- en Midden Limburg (ICT-NML)  hoe er binnen hun regio wordt samengewerkt op het gebied van ICT. Hij richt zich in de presentatie op het samenwerken. Richan zal stil staan bij hoe ICT NML is ontstaan. Wat je in zo’n traject tot GR vorming wel en niet moet doen en vooral ook hoe je dit met elkaar tot een succes kunt maken.

Locatie

 

 

Fujitsu Experience Center “The Bridge”

Het Kwadrant 1, 3606 AZ Maarssen, Nederland

De beste plek om te ervaren wat Fujitsu te bieden heeft is in het Fujitsu Experience Center in Maarssen; The Bridge. Met showcases op het gebied van servers, storage, computer hardware, laptops, cloud, beveiliging, Internet of Things (IoT), maar ook de innovaties van Fujitsu's Alliantie-partners zoals Commvault, Datacore, NetApp, SAP, Microsoft en VMware, laat Fujitsu hier een indruk achter over de laatste technologische ontwikkelingen en oplossingen. En omdat daden meer zeggen dan woorden, kunt u zich vrijblijvend laten inspireren en adviseren door middel van live demonstraties om écht te zien wat Fujitsu uw bedrijf of organisatie kan bieden.

In het Fujitsu Experience Center bestaat de mogelijkheid om samen met experts te zoeken naar innovatieve oplossingen op maat voor uw situatie. The Bridge fungeert dan ook als brug tussen de klant en de kennis en ervaring van experts. Het brengt daarmee technologie en mensen samen om zelfs de meest complexe uitdagingen aan te gaan.

Aanmelden

U kunt zich voor deze themadag aanmelden via deze link.  Na aanmelding ontvang je per e-mail een bevestiging van inschrijving.

Deelname aan deze dag is gratis en bedoeld voor zowel gemeente- als bedrijfsleden (per bedrijfslid één deelnemer).
Gemeentelijke medewerkers die nog geen VIAG lid zijn, zijn uiteraard ook van harte welkom.

Bij no-show zijn wij genoodzaakt € 50,00 in rekening te brengen per persoon .

 

Met vriendelijke groet,

Namens het VIAG-bestuur

 

 

Karen van der Linden, voorzitter

 

Uitnodiging VIAG themadag 11 september 2019

 
VIAG Secretariaat - Schie 88d - 3111 PN SCHIEDAM — tel: 010-4266350 — email: info@viag.nlwww.viag.nl