Denk mee over digitalisering op decentraal niveau

19-01-2023 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Kenniscentrum Europa Decentraal(link naar andere website) (KED) werkt in opdracht van het ministerie van BZK aan een verkenning. Het KED onderzoekt welke dienstverlening decentrale overheden wensen van organisaties zoals het IPO, de VNG en UvW.

Vertaalslag

Het KED wil weten welke dienstverlening decentrale overheden helpt om de vertaalslag te maken van Europese beleidsvoorstellen naar de eigen beleidsaanpak op het gebied van digitalisering. Medewerkers van decentrale overheden die zich bezighouden met het thema digitalisering kunnen hierover een vragenlijst(link naar andere website) invullen. 

Begrijpelijke taal

Het Kenniscentrum Europa Decentraal (KED) vertaalt Europese regels in begrijpelijke taal. Voor centrale en decentrale overheden komen er zowel kansen als risico’s uit ‘Brussel’. Het KED informeert en adviseert over Europees recht en beleid en helpt overheden op weg met de juiste toepassing van soms complexe regelgeving.

Online magazine

Het KED publiceert regelmatig online magazines  Zo verscheen onlangs het magazine: FOCUS op Europa: Special Digitalisering.(link naar andere website) Daarin worden knelpunten op het gebied van digitalisering besproken. Daarnaast  veel aandacht voor onderwerpen als AI, cybersecurity en 5G.

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig