Trends informatiesamenleving in 2023

19-01-2023 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Voor de derde keer bracht de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) haar Trendrapport Informatiesamenleving uit. Belangrijkste onderwerpen dit keer zijn registratie van sensoren en algoritmen, desinformatie, de digitale ruimte en digitale veiligheid.

Informeren, inspireren en activeren

Met het trendrapport biedt VNG gemeentebestuurders een selectie aan onderwerpen in de informatiesamenleving die hun aandacht verdienen. De analyses geven bijvoorbeeld input voor een nieuwe gemeentelijke digitale agenda en strategie op de middellange termijn. Het rapport helpt bestuurders bovendien om ontwikkelingen in de informatiesamenleving te duiden, ze te inspireren en te activeren om de politiek-bestuurlijke dialoog hierover te voeren.

Naast analyses biedt het rapport trendupdates en interviews met gemeentebestuurders over de belangrijkste onderwerpen in het rapport.

Lees het Trendrapport Informatiesamenleving 2023.

 

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig