Van Huffelen: “Samen in actie voor digitale inclusie”

19-01-2023 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Staatsecretaris Alexandra van Huffelen tekende op de eerste dag van de digitale inclusie het manifest ’Samen dichten we de digitale kloof’. “Met dit manifest beloven we in actie te komen voor een samenleving waarin iedereen digitaal mee kan doen.”

Voorwaarden invullen

De staatssecretaris van Digitalisering en Koninkrijksrelaties sprak tijdens de dag de aanwezigen ook toe. Ze ging daarbij in op de Werkagenda Waardengedreven Digitaliseren. Daarin staat onder meer dat de overheid de komende jaren 150.000 laptops ter beschikking stelt aan de mensen die deze hard nodig hebben. Dat is samen met toegang tot internet een van de belangrijke voorwaarden voor digitale inclusie.

Lees meer over het Vergroten van digivaardigheden en kennis en de acties van de overheid daarbij in de Werkagenda Waardengedreven Digitaliseren.

Werkagenda: “Iedereen kan meedoen in het digitale tijdperk”

De eerste programmalijn van de werkagenda. “Tijdens de digitale transformatie laten we niemand in de steek. We investeren in de digitale vaardigheden van alle burgers en zorgen voor ondersteuning. We zorgen dat iedereen makkelijk digitaal zaken kan regelen met de overheid.” Bekijk de opgave, doelen en acties bij deze programmalijn.

Het Manifest en de eerste dag van de digitale inclusie zijn een initiatief van de Alliantie Digitaal Samenleven(link naar andere website).

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig