Nieuwe gidsen voor digitale inclusie

02-02-2023 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

 

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft 2 nieuwe handreikingen gepubliceerd. Met deze aandachtspunten en tips kunnen gemeenten de digitale toegankelijkheid en communicatie naar inwoners en ondernemers verbeteren.

Handreiking Duidelijke Overheidscommunicatie

In de handreiking Duidelijke Overheidscommunicatie staat de aanpak voor duidelijke interne en externe communicatie van de gemeente centraal. In de gids staan praktische tips om de schriftelijke communicatie zoals formulieren, brieven en webteksten meer af te stemmen op de belevingswereld van inwoners en ondernemers. Daarnaast staan er handige bronnen in die kunnen helpen bij het verbeteren van de communicatie en diverse praktijkvoorbeelden. De handreiking Duidelijke Overheidscommunicatie kun je hier downloaden(link naar andere website).

Handreiking horizontale verantwoording digitale toegankelijkheid

De handreiking Horizontale Verantwoording Digitale Toegankelijkheid laat zien hoe het college de juiste informatie bij de gemeenteraad kan aanleveren voor de toetsing van het Besluit Digitale Toegankelijkheid Overheid (BDTO).  Met deze tips en methodes zorgen gemeenten ervoor dat hun websites en mobiele applicaties ook voor mensen met een beperking toegankelijk worden. De Handreiking horizontale verantwoording digitale toegankelijkheid kun je hier downloaden(link naar andere website).

Deze handreikingen sluiten aan op de plannen in de Werkagenda: Iedereen kan meedoen in het digitale tijdperk.

Gerelateerde links

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig