Geef in maart je digitale fitheid een boost

16-02-2023 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter • 0 Reactie

In maart organiseert RADIO voor de tweede keer de Maand van de Digitale Fitheid. Meedoen kost maar een uurtje. En daarmee geef je jouw digitale fitheid al een boost.

Van knoppenkennis tot persoonlijke groei

Deze campagne van de RijksAcademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid (RADIO) gaat over verschillende aspecten van digitalisering die belangrijk zijn voor kenniswerkers, zoals:

  • Knoppen- en apparatenkennis
  • Kennis over (impact van) technologie
  • Informatiehuishouding
  • Het inzetten van technologie voor persoonlijke groei

Meer dan 4 uur achter de computer

Een kenniswerker is iemand die per dag 4 uur of meer met een computer werkt. Het is lastig om deze beroepsgroep te definiëren, want in bijna ieder beroep wordt wel met de computer gewerkt. In Nederland zijn zo’n  4 miljoen kenniswerkers. De campagne wil duidelijk maken dat het belangrijk is om blijvend te investeren in de kennis over je digitale gereedschap. Bijvoorbeeld omdat gestuntel op de computer veel tijd en stress kost en digitale vaardigheden bijdragen aan goede dienstverlening.

Meedoen

Als partner(link naar andere website) of deelnemer kun je de hele maand aanhaken bij alle openbare activiteiten van de Maand van de Digitale Fitheid. Zoals de Kick-Off bijeenkomst(link naar andere website) op 1 maart, de Digifit challenge(link naar andere website) van 1 t/m 31 maart of het webinar Slimmer werken met MS Office(link naar andere website) op 3 maart.

Kijk voor alle activiteiten door heel het land op maandvandedigitalefitheid.nl(link naar andere website). En wil je nu alvast aan de slag? Bezoek dan de themapagina Digitale vaardigheden(link naar andere website) van RADIO.

Reacties (0)

Een reactie toevoegen:

Log in om een reactie te plaatsen, of klik hier om u te registreren!

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig