Gereedschap voor innovatie

16-02-2023 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Digitaliseren is ook innoveren. Innovatie start vaak bij het zoeken naar een creatieve oplossing voor een uitdaging. Maar wil je tot concrete resultaten komen, dan moet je daarop sturen. Daar helpen het Stappenplan Innovatieprojecten en de Innovatietoolkit van het team ‘Innoveren met Impact’ je bij.

Praktische gids en tools

De tools horen bij elkaar. Het Stappenplan Innovatieprojecten(link naar andere website) is een praktische gids voor het managen van innovatieprojecten en -processen.  Met kennis, inzichten en tools die helpen bij een succesvolle en duurzame innovatie. De bijbehorende Innovatietoolkit(link naar andere website) bevat 25 praktische tools die je helpen om nieuwe oplossingen vorm te geven, gericht op exploreren of experimenteren. Bijvoorbeeld een format voor een innovatieprojectplan of een design brief, en voorbeelden van creatieve werkvormen. Handig voor iedereen die innovatief werkt.

Over Innoveren met impact

Innoveren met Impact(link naar andere website) is onderdeel van Rijksorganisatie voor Ontwikkeling, Digitalisering en Innovatie (Rijksorganisatie ODI(link naar andere website)) dat rijksoverheidsorganisaties helpt met innoveren. Het stappenplan en de toolkit zijn natuurlijk ook goed bruikbaar voor andere overheden.

 

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig