Waarom het moeilijk is digitale informatie te vernietigen

02-03-2023 • Geplaatst in Nieuwsbrief en VNG door Renk Ruijter

Op dit moment kan in slechts een heel beperkt aantal gemeentelijke systemen informatie vernietigd worden. Dit omdat deze daartoe specifiek zijn ingericht. Veel in andere bedrijfsapplicaties opgeslagen informatie wordt niet actief beheerd en niet op tijd vernietigd. Dat is onwenselijk.

Sinds 2019 is het om die reden onderwerp van gesprek binnen de VNG-werkgroep 'Vernietigen'. Waarom is het zo moeilijk om informatie weg te gooien? Zit hier toch een soort angst achter dat u iets misschien ooit nog een keertje nodig hebt? En nu alle informatie digitaal opgeslagen is, neemt dat toch minder ruimte in beslag? Misschien is het moeilijk om op die de delete-knop te drukken. Weg is weg.

In een speciale podcast praat Désirée Groeneveld in het kader van het project Grip op Informatie hierover met haar drie gasten Marijke de Zwart, coördinator archiefbeheer van de gemeente Doetinchem; Ivo Hendriks, architect bij de VNG; en Remco van Beek, product owner bij ilionx. Alle drie lid van de genoemde VNG-werkgroep ‘Vernietigen’.

Meer informatie

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig