Zevende week van Grip op informatie

02-03-2023 • Geplaatst in Nieuwsbrief en VNG door Renk Ruijter

‘Van donderdag 13 tot en met donderdag 20 april 2023 organiseert VNG Realisatie weer samen met een groot aantal gemeenten en andere overheidsorganisaties de Zevende Week van Grip op Informatie. Een week met 15 activiteiten en meer dan 30 sprekers. De webinars van Grip op Informatie staan allemaal in het teken van informatiebeheer, actieve openbaarmaking en digitale duurzaamheid.

Jaarlijks organiseert VNG-realisatie een aantal keer per jaar ‘de week van Grip op Informatie’ samen met een groot aantal gemeenten en andere overheidsorganisaties. Inmiddels hebben er al zes weken plaatsgevonden en staat de zevende editie voor de deur.

Net als de vorige keer in november 2022 wordt nu ook weer, in aanloop naar de zevende Week van Grip, een inloopspreekuur georganiseerd, namelijk op 30 maart a.s. Tijdens het inloopspreekuur worden in een uur tijd alle bijeenkomsten/webinars besproken en is het mogelijk om vragen aan de sprekers van de Week van Grip mee te geven. 

In de week zelf wordt o.a. aandacht gegeven aan de principes van informatiebeheer, hoe het bestuurlijke en politieke belang van de Woo beter uit de verf kan komen, de vraag of digitaliseren en besparen wel samengaan, Microsoft 365 de tips en tricks maar ook de vernieuwde juridische en commerciële voorwaarden, Leveranciersmanagement en de Wet hergebruik overheidsinformatie. En nog veel meer interessante onderwerpen.

Meer informatie over de inhoud van de webinars is te vinden in het programma. Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Alle webinars zijn kosteloos.

Voor vragen over de zevende week kan men terecht op: ‘gripopinformatie@vng.nl.’

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig