2014-10-29 - Regiobijeenkomst - Verslag

Programma van de dag was:

Door op de naam van de presentatie te klikken kunt u de presentatie nalezen of downloaden (voor zover die al aangeleverd zijn tenminste).

10:00 - 12:00 Workshop Software catalogus door Dirk Moree (KING)

12:00 - 13:00 Winstpakkers uit het NUP door Arend van Beek (in zijn hoedanigheid bij KING). Intekenformulier voor Winstpakkers

14:00 - 14:45 Wouter Keller (Architek) over zijn visie op ontwikkelingen met betrekking tot de Cloud

Wouter Keller gaf een overzicht van de stand van zaken op het gebied van CloudComputing op dit moment. Hoe zit de markt in elkaar, wat wordt er aangeboden.

Hoe kun je cloudoplossingen met elkaar vergelijken, waar moet je op letten en wat koop je eigenlijk als je iets in de cloud zet.

14:50 - 15:30 Henri Rauch over ontwikkelingen ten aanzien van Cloud (KING)

Henri heeft ons meegenomen in zijn visie (en die Van KING) over waar we naar zouden moeten streven als het gaat om het gebruik van cloudtechnologie voor de lokale overheid. Welke ontwikkelingen zien we en waar moeten we ons zorgen over maken.

Een belangrijke ontwikkeling die hij schetst is het opkomen van Shared Service Organisaties die namens de gemeenten de beste inkopen doen bij diverse softwareleveranciers. Ze zijn eigendom van gemeenten. Zij kunnen helpen bij vraagontwikkeling. Zodat op basis van een functionele  vraag een aanbod gerealiseerd kan worden met gebruik van cloud technologie.

15:30 - 16:00 Discussie en maken vervolgafspraken

Er is afgesproken dat de Denktank Cloudstrategie, aangevuld met vertegenwoordigers uit de zaal een afspraak gaan maken voor een informatief gesprek met Equalit, een SSO.

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @ViagEvents

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig