Nieuws (klik op de titels voor meer informatie)

oud VIAG bestuurslid Frank Kerkhoven

09-10-2019 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Een aantal van u weet dat Frank Kerkhoven ernstig ziek is. Wij krijgen vanuit diverse kanten de vraag hoe het met hem gaat.

Met pijn in ons hart moeten wij u vertellen dat Frank aan het begin staat van een onvermijdelijke reis. Op het congres van vorig jaar namen wij afscheid van Frank als...

Standaarden in het digitaal stelsel Omgevingswet

07-10-2019 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Het digitaal stelsel Omgevingswet maakt gebruik van (verplichte) technische standaarden. Dit gebeurt om het stelsel zo toegankelijk mogelijk te maken. Voor nieuwe koppelvlakken zijn nieuwe standaarden ontwikkeld of nog in ontwikkeling. Dit zijn de volgende standaarden: STOP/TPOD, STTR en...

Partijen ondertekenen groeipact Common Ground tijdens Fieldlab

27-09-2019 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Op woensdag 25 september, tijdens het Common Ground Fieldlab, hebben 14 partijen het groeipact Common Ground, een samenwerking tussen marktpartijen, gemeenten en ketenpartners, ondertekend. Nathan Ducastel, directeur Informatiesamenleving VNG, was daarbij aanwezig.

Met het ondertekenen zetten de...

Netwerkbijeenkomsten Samen Organiseren in de regio

27-09-2019 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Deze bijeenkomsten zijn georganiseerd samen met gemeenten en vinden verspreid in het land plaats. De insteek is een netwerkbijeenkomst voor en door gemeenten om kennis en informatie te delen. Gemeenten vertellen over actuele ontwikkelingen via een workshop of op het marktplein.

Programma en...

Den Haag opent eerste 5G-lab

27-09-2019 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

De gemeente Den Haag en telecomprovider T-Mobile hebben het eerste 5G Field Lab opgericht. De partijen werken aan een uitrol van 5G door de hele stad. Het Field Lab is de eerste van de drie 5G-onderzoekslocaties die daarvoor worden opgericht.

Uitrol

Met de onderzoeklocaties willen de partijen...

Steeds meer gemeenten beantwoorden e-mail op tijd

27-09-2019 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Binnen twee dagen dienen gemeenten een eenvoudige vraag die per e-mail is gesteld te beantwoorden. Inmiddels slaagt 86 procent van de gemeenten daarin. In 2018 was dit nog 62 procent.

Digitaal loket

‘De dienstverlening van de overheid moet veel hoger op de agenda,’ zo las de koning...

Blog: Gemeenten, wees trots op privacyvriendelijkheid

27-09-2019 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Een bekende valkuil voor gemeenten is dat de omgang met persoonsgegevens wordt aangevlogen via de juridische route, oftewel: “Dat mag (niet) van de AVG”. Er wordt strikt gekeken aan welke minimale wettelijke vereisten dient te worden voldaan. Op deze wijze wordt het nagenoeg...

Gebrek aan ICT-plannen gevaar voor koploperpositie

27-09-2019 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Het kabinet heeft onvoldoende aandacht voor het belang van de digitale infrastructuur en cyberveiligheid. Daarmee komt de Europese digitale koploperpositie in gevaar. Dat zegt de stichting DINL, de spreekbuis van digitale infrastructuur-aanbieders in een reactie op de Miljoenennota.

Ambities

...

Sensordata in de digitale samenleving

27-09-2019 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Om een zorgvuldige ethische afwegingen te maken en alle bewoners voldoende te betrekken bij de digitalisering van de samenleving werkt de VNG aan een set van Principes voor de digitale samenleving. Daar stemt u, als gemeente, voor tijdens de aankomende Buitengewone Algemene Ledenvergadering op...

Nieuwe versie van data.overheid.nl gelanceerd

27-09-2019 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

In de zomer is een nieuwe versie van data.overheid.nl gelanceerd. Op het portaal vindt u door de Nederlandse overheid beschikbaar gestelde (open) data.

Structuur van data.overheid.nl vernieuwd

Aan de hand van wensen van gebruikers zijn concrete zichtbare verbeteringen doorgevoerd in de structuur...

Meer berichten

Nuttige links

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @ViagEvents

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig