Twenterand kiest voor Dimpact samenwerking

24-05-2017 • Geplaatst in Persbericht door Renk Ruijter

De gemeente Twenterand is lid geworden van de Coöperatieve Vereniging Dimpact UA. De gemeente is bezig om haar dienstverlening richting inwoners en bedrijven verder te verbeteren.

Een van de ontwikkelingen is de invoering van een zaaksysteem met een medewerkersportaal van waaruit de informatie ontsloten wordt. Twenterand kan daarbij gebruik maken van de collectief ingekochte ICT-oplossingen van de vereniging en de kennis en ervaring van de andere  Dimpact gemeenten.

Op 23 mei is de samenwerking bekrachtigd tussen de gemeente Twenterand en Dimpact. Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in aanwezigheid van een groot aantal betrokkenen, waaronder directie- en raadsleden, afdelingshoofden, medewerkers en de projectteams.

Samenwerken is een strategische keuze van de gemeente Twenterand. Gemeentesecretaris Henk ten Brinke: “De samenwerking binnen Dimpact zorgt voor uitwisseling van kennis en ervaringen tussen gemeenten en levert daarmee naast voordelen voor de bedrijfsvoering ook veel energie op. Dimpact ontzorgt gemeenten onder andere door het beheer en de inkoop van ICT te organiseren. Dat maakt dat wij ons nog beter op onze dienstverlening aan de inwoners van Twenterand kunnen richten.”

Minder ontwikkelkosten door hergebruik

Gemeente Twenterand gaat de oplossingen gebruiken die al door andere gemeenten in de Coöperatieve Vereniging Dimpact zijn ingekocht, ontwikkeld en ingezet. De gemeente gaat onder meer de Atos e-Suite inzetten (het zaaksysteem dat de vereniging collectief heeft aanbesteed) om het klantvraag-proces goed inzichtelijk te maken. De implementatie van de verschillende collectieve producten gaat gefaseerd gebeuren. In de coöperatie hoeft door kennisdeling en hergebruik van de digitale processen, het spreekwoordelijke wiel niet opnieuw uitgevonden te worden. Dat scheelt flink in de ontwikkelkosten.

Dienstverlening aan twee miljoen inwoners

De aanpak van Dimpact wordt door de landelijke politiek positief gewaardeerd. Het is een praktijkvoorbeeld van gemeenten die hun digitale dienstverlening samen organiseren, collectief inkopen en standaardiseren. De Dimpact samenwerking is in de afgelopen periode uitgebreid met nieuwe collectieve ICT-inkoop, projecten en lidgemeenten. Na de toetreding van Twenterand voorziet Dimpact in de dienstverlening van meer dan 33 gemeenten en ruim 2,2 miljoen inwoners over heel Nederland. De andere Twentse lidgemeenten zijn Enschede, Oldenzaal en Borne.

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @ViagEvents

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig