Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Ondersteuningsovereenkomst Windows XP met Microsoft en decentrale overheden

17/04/2014

Het mediageweld omtrent het einde van Windows XP is u vast niet ontgaan. Zoals u heeft kunnen lezen is op 9 april op initiatief van de gemeenten Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven (G5), de Informatiebeveiligingsdienst voor gemeenten (IBD) en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), een ondersteuningsovereenkomst gesloten met Microsoft betreffende de migratie van Windows XP, Exchange 2003 en Office 2003.

Deelnemen?

Als u als gemeente, gemeentelijke regeling, waterschap of provincie nog gebruik maakt van Windows XP, Exchange 2003 en Office 2003 kunt ook u gebruik maken van deze ondersteuningsovereenkomst. De eerste twee gemeenten die deelnemen aan de ondersteuningsovereenkomst zijn Groningen en Almere. Deze beide gemeenten hebben elk eerder al een contract met Microsoft afgesloten. Deze contracten worden nu vervangen door de ondersteuningsovereenkomst.

Meld u aan!

De IBD raadt alle gemeenten die nog Windows XP gebruiken aan deel te nemen aan deze ondersteuningsovereenkomst. Gemeenten en decentrale overheden hebben tot en met 25 april de tijd om zich bij de IBD aan te melden voor deelname. Om 17.00 uur sluit de inschrijvingstermijn.
U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar info@IBDgemeenten.nl.

Meer informatie?

Zie voor meer informatie over het deelnemen aan deze ondersteuningsovereenkomst het nieuwsbericht op de website van de IBD