IMG100.000+, VIAG en KING bekrachtigen samenwerking

05-06-2014 • Geplaatst in King en VIAG door Frank Kerkhoven

     

 

De Informatiemanagement Groep 100.000+ gemeenten (IMG100.000+) en de Vereniging van coördinatoren I&A van Gemeenten (VIAG) zijn binnen gemeenten het gezamenlijke aanspreekpunt op het gebied van informatievoorziening en ICT. Voor KING zijn beide organisaties dan ook van strategisch belang. Om dat te bekrachtigen heeft KING, tijdens de kwartaalbijeenkomst van IMG100.000+ in Delft, nieuwe samenwerkingsovereenkomsten getekend met beide partijen.

"De IMG100.000+ en de VIAG zijn twee clubs met veel ervaring en expertise”, aldus een tevreden Larissa Zegveld, directeur van KING. "Gezamenlijk organiseren we de belangenbehartiging richting het Rijk en andere ketenpartners, vertegenwoordigen we gemeenten in diverse participatiegroepen, maar ondersteunen we gemeenten in het bijzonder bij de opgaven op het gebied van de informatievoorziening."

Ook Arend van Beek, voorzitter van de VIAG, is verheugd met de ondertekening. “De samenwerking tussen de VIAG en KING is niet nieuw. Al sinds de start van KING werken we op diverse thema's nauw samen. Het is goed om af en toe stil te staan bij wat we gezamenlijk al hebben bereikt en vooruit te kijken hoe we dit in de toekomst nog beter kunnen organiseren."

Raymond Alexander, bestuurslid van de IMG100.000+, is ervan overtuigd dat zijn organisatie en KING veel voor elkaar kunnen betekenen. “Met onze achterban kunnen we de producten en diensten van KING gezamenlijk ontwikkelen en in de gemeentelijke praktijk toetsen. Ook kunnen we een vliegwielfunctie vervullen in het oppakken van innovaties. Dit sluit goed aan bij de nieuwe koers van IMG100.000+."

Begin juli gaan de IMG100.000+, VIAG en KING met elkaar om tafel om een aantal concrete samenwerkingsacties op te pakken.

Klik hier voor foto's van het tekenmoment!

 

Klik hier voor de samenwerkingsovereenkomst met de VIAG (getekend)

Klik hier voor de samenwerkingsovereenkomst met de IMG100.000+

 

 

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig