Denktank Cloudstrategie houd eerste sessie in Soesterberg op 13 juni

08-07-2014 • Geplaatst in VIAG door Frank Kerkhoven

Na een gedegen voorbereiding is de eerste sessie van de Denktank Cloudstrategie voor gemeenten gehouden.

Veel gemeentelijke leden en een aanal bedrijfsleden schoven aan en hebben kennis gebracht en opgehaald in deze sessie. Geprobeerd is om te zoeken naar een gemeenschappelijk uitgangsnivo waarop verder gewerkt kan worden.

Input vanuit King door Henri Rauch is geleverd. Hij gaf richting aan de discussie waarin uitgenodigd werd om vanuit verschillende invalshoeken het thema te verkennen.

 

Er zijn veel meningen uitgewisseld, waarbij de inbreng van de bedrijfsleden zeer op prijs werd gesteld. Samen met de ervaringen en kennis van de andere deelnemers zijn zeker resultaten geboekt.

Na de zomer, waarschijnlijk eind september zal een tweede sessie georganiseerd worden waar we streven dan ook een aantal concrete producten te kunnen opleveren die richtinggevend kunnen zijn aan het thema Cloud voor gebruik in gemeenten.
Alom werd de mening gedeeld dat Cloud niet iets is om bang voor te zijn maar het is ook niet oplossing voor alle problemen. Kennis van Cloud is een voorwaarde om er verstandig mee om te gaan. In ieder gaval kun je er niet omheen en krijgt iedere organisatie er mee te maken, of ze nu willen of niet. Vaak is het zelfs zo dat men al Cloud gebruiker is zonder het zelf te beseffen!

Is het oude wijn in nieuwe zakken? Of zijn we op weg naar een nieuwe manier van denken over ICT die grote voordelen kan opleveren in de toekomst? En hoe dan?

 

Lees hier meer over de Denktank Cloudstrategie voor gemeenten

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig