Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Nog niet aangesloten bij de IBD? Sluit uw gemeente dan tijdig aan!

01/08/2014

Alle gemeenten dienen vóór eind 2014 ‘officieel’ aangesloten te zijn bij de IBD. Door uw gemeente ‘officieel’ aan te sluiten bij de IBD, waarborgt u de informatiebeveiliging binnen uw gemeente. Met het doorlopen van stap 1 en stap 2 van het aansluitproces kan uw gemeente zich nog vóór het einde van 2014 ‘officieel’ aansluiten bij de IBD.

Waarom tijdig aansluiten?

Het aansluiten bij de IBD vormt een onderdeel van de Resolutie ‘Informatieveiligheid, randvoorwaarde voor de professionele gemeente’. Met het aannemen van deze Resolutie heeft elke gemeente zich verantwoordelijk gesteld voor de informatieveiligheid binnen de gemeente. Wanneer uw gemeente zich aansluit bij de IBD wordt er gemeente-specifieke ondersteuning aangeboden op het gebied van informatiebeveiliging, in geval van incidenten en crisissituaties. Als aangesloten gemeente kan de IBD uw gemeente sneller van informatie voorzien over een dreiging op informatiebeveiligingsvlak voor uw gemeente, of als er preventieve maatregelen genomen dienen te worden om een incident te voorkomen.

Meer informatie?

Wilt u zich ‘officieel’ aansluiten bij de IBD of heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar aansluiten@IBDgemeenten.nl of bel 070 373 8011070 373 8011.