VIAG ledenraadpleging verbetering DigiD-audit

01-10-2014 • Geplaatst in VIAG en VNG door Frank Kerkhoven

De uitkomsten van de gehouden ledenraadpleging inzake de DigiD-audit zijn op papier gesteld en verzonden naar de VNG.

Al onze leden zijn het erover eens dat het goed is dat informatiebeveiliging op de agenda staat, zowel ambtelijk als bestuurlijk. Tegelijkertijd bestaat er zeker de behoefte om de auditlasten (en kosten) zo laag mogelijk te houden zoals ook gesteld wordt in de resolutie informatieveiligheid. Immers met de komst van de DigiD-audit is er weer sprake van een extra audit. Wij willen als VIAG naast bovenstaande verbeterpunten daarom vooral extra aandacht vragen voor het single information single audit (Sisa)principe.

Voor het downloaden of lezen van de brief zoals die verzonden is aan de VNG, kunt op het icoon hieronder klikken.

 

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig