Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Initiatief Gemeentelijke Telecommunicatie

02/10/2014

Kwaliteitsverbetering en kostenbesparing gaan hand in hand

De G5 gemeenten1, BIZOB2 , en de Bestuursdienst Ommen-Hardenberg onderzoeken in samenwerking met de VNG en KING de mogelijkheid tot gezamenlijke verwerving en beheer van telecommunicatiediensten. Dit is het ‘Initiatief GT’ (Gemeentelijke Telecommunicatie).
Dit initatief is niet alleen bedoeld om nu gezamenlijk telecommunicatiediensten te verwerven maar ook om een beeld te krijgen van de mogelijkheden van gezamenlijke initiatieven van gemeenten.

Hoe meer deelnemers, des te beter

Uw gemeente kan via deze link haar interesse voor het project GT kenbaar maken. De projectfase start in het vierde kwartaal 2014. In de komende periode zullen wij u verder (inhoudelijk) informeren over dit project. De formele uitvraag zal geschieden via een ledenbrief van de VNG.

Waarom is dit initiatief interessant voor gemeenten?

De komende jaren willen gemeenten vanuit hun eigen kracht hun collectieve belangen goed vertegenwoordigd zien. Het project GT beoogt voor gemeenten primair doelstellingen te bereiken op het gebied van kwaliteitsverbetering en kostenbesparing.

  • Kwaliteitsverbetering: Kwaliteitsverbetering wordt gerealiseerd door het kunnen uitonderhandelen van gunstigere contractvoorwaarden en het inzetten van hoog gekwalificeerde telefoniespecialisten in de aanbesteding. Collectief contractmanagement door ervaringsdeskundigen binnen de Telecom garandeert blijvend goede dienstverlening.
  • Kostenbesparing: De te realiseren kostenbesparing bestaat uit een eenmalige en een structurele kostenbesparing. De eenmalige kostenbesparing betreft de kosten voor het inkopen (aanbesteden) van de generieke telefoniediensten. De structurele kostenbesparing is een volumekorting op de levering van de diensten.
    Tevens kan een kostenbesparing gerealiseerd worden door het organiseren van collectief contractbeheer.
  • Samenwerking
    VNG en KING stimuleren samenwerking tussen gemeenten op zoveel mogelijk manieren. Uit samenwerking is veel voordeel te halen. Het is de bedoeling om ook andere initiatieven, vergelijkbaar met GT, in de toekomst gezamenlijk op te pakken.
  • Ontzorgen
    GT ontzorgt. Deelname aan GT vraagt slechts een minimale inspanning van een gemeente. Aanbesteding en contractbeheer worden professioneel voor haar gedaan.

Bent u van mening dat GT kansen biedt voor uw gemeente? Dan verzoeken wij u dit aan te geven. Dat kan via de link Aanmelden voor GT.
Nota bene. U geeft hiermee uw interesse aan en gaat hiermee geen verplichtingen aan.

Meer informatie vindt u op de website van KING.
Contactpersoon: Daan Oltheten, communicatieadviseur KING,
06-13123999.

 

1(Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht)

2Bureau Inkoop en Aanbestedingen Zuidoost-Brabant