e-Awarenes​s bijeenkoms​ten voor bestuurder​s

07-10-2014 • Geplaatst in VIAG en VNG door Frank Kerkhoven

 

Dienstverlening en informatiebeleid: nieuwe ronde, nieuwe kansen?

Dienstverlening en Informatiebeleid zijn thema’s die de komende jaren hoog op uw agenda staan. De infrastructuur van de digitale overheid wordt voltooid. Dat is de basis voor innovatieve (digitale) gemeentelijke dienstverlening in alle sectoren en het sociale domein. Slimme, niet -vrijblijvende samenwerking biedt kansen voor een moderne, efficiënte, dienstverlenende gemeente die burgers en bedrijven centraal stelt. Daarbij is veiligheid van informatie een randvoorwaarde. Zonder veiligheid en respect voor de privacy is er geen vertrouwen en zonder vertrouwen zal de digitale overheid niet functioneren.

Om de ontwikkeling van digitale overheid in goede banen te leiden is de Nationaal Commissaris Digitale Overheid aangesteld. De VNG heeft een zware bestuurlijke commissie Dienstverlening en Informatiebeleid ingesteld. De commissie trekt het land in met vier bijeenkomsten, om collega-bestuurders en -portefeuillehouders meer bewust te maken van de kansen voor betere dienstverlening. En om hen nog meer te doordringen van de noodzaak van informatieveiligheid.

De Buitengewone Algemene Ledenvergadering van de VNG nam op 29 november 2013 de resolutie ‘Informatieveiligheid, randvoorwaarde voor de professionele gemeente’ aan. Dit jaar zal, op 17 november, opnieuw een voorstel aan de BALV worden gedaan. Het voorstel is onderwerp van bespreking tijdens de vier e-Awareness-bijeenkomsten.

Voor wie bestemd

De commissie Dienstverlening en Informatiebeleid nodigt burgemeester, wethouders , gemeentesecretarissen en griffiers uit voor deelname aan één van de bijeenkomsten. Raadsleden zijn welkom, maar speciaal voor hen worden ook andere bijeenkomsten georganiseerd waar het informatie- en informatieveiligheidsbeleid aan de orde komt.

Het programma

Het programma bestaat steeds uit drie delen:

  • Een lid van de Commissie Dienstverlening en Informatiebeleid, een collega-bestuurder uit uw regio, presenteert de commissie, haar ambities en haar prioriteiten
  • Een gemeentesecretaris gaat in op de kansen die er liggen in innovatieve projecten, nu de generieke digitale infrastructuur zo goed als gereed is
  • Een prominente expert op het gebied van informatieveiligheid gaat in op de risico’s en hoe die kunnen worden gereduceerd

De inloop is vanaf 15.30 uur; het programma start om 16.00 uur en eindigt om 19.00 uur, waarna er nog gelegenheid is om na te praten. Rond 17.30 uur is er een broodjesmaaltijd.

Wanneer en Waar

De e-Awareness bijeenkomsten worden gehouden op

  • 15 oktober in Nieuwegein, in het stadhuis
  • 22 oktober in Meppel, in het stadhuis
  • 05 november in de gemeente Peel en Maas, in Gemeenschapshuis ‘Kerkeböske’ in Helden
  • 12 november in het stadhuis van Haarlemmermeer te Hoofddorp

 

Aanmelden

Aanmelden voor een van deze bijeenkomsten kan op de website van het Congres- en Studiecentrum: http://www.congresenstudiecentrum.nl/producten/e-awareness-bijeenkomsten-voor-gemeentebestuurders.aspx

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig