Nieuwe operationele BIG-producten gereed!

06-11-2014 • Geplaatst in King door Frank Kerkhoven

Om gemeenten bij de implementatie van de Baseline Informatiebeveiliging Nederlandse Gemeenten (BIG) concreet te ondersteunen, worden door de IBD producten ontwikkeld op operationeel niveau. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met gemeentelijke reviewers. Met behulp van deze operationele producten kan iedere gemeente tot implementatie van de BIG overgaan.


Lijst van operationele BIG-producten

Inmiddels heeft de IBD zo’n ruim 30 producten ontwikkeld en online beschikbaar gesteld. De producten vindt u zowel op onze website als op de community (bewerkbare vorm). Ook deze maand zijn er weer 2 nieuwe producten verschenen: GAP-analyse versie 1.2.2 en Datalekken.


Nut en noodzaak van de BIG

Met de implementatie van de BIG wordt een belangrijke stap voorwaarts gezet op het vlak van informatiebeveiliging binnen de gemeentelijke overheid. Uiteraard pas met echt succes wanneer elke gemeente de BIG ook daadwerkelijk heeft geïmplementeerd. In de Resolutie ‘Informatieveiligheid, randvoorwaarde voor de professionele gemeente, onderschrijft iedere gemeente het informatieveiligheidsbeleid vast te stellen aan de hand van de BIG. De operationele producten van de BIG helpen bij deze implementatie. Belangrijk, aangezien gemeenten veel (persoons-)gegevens beheren die uiteraard goed beveiligd dienen te zijn.


Benieuwd naar de hele lijst van producten?

De producten zijn beschikbaar op de website van de IBD en in bewerkbare vorm op de IBD-community. Download hier de producten.


Vragen?

Bent u nog geen lid van de community? Meld u dan nu aan. Mocht u naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebben over de BIG, dan kunt u deze stellen aan de IBD via info@IBDgemeenten.nl of 070 373 8011.

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @ViagEvents

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig