Uw IP-adres gecompromitteerd? Uw software besmet?

06-11-2014 • Geplaatst in King door Frank Kerkhoven

Sluit uw gemeente voor eind 2014 officieel aan bij de IBD en wees als eerste op de hoogte.

Zoals u inmiddels weet is de IBD er voor alle gemeenten en richt zij zich op bewustwording en concrete ondersteuning om gemeenten te helpen hun informatiebeveiliging naar een hoger plan te tillen. Eén van de doelen van de IBD is om gemeente-specifieke ondersteuning te bieden op het gebied van informatiebeveiliging in geval van incidenten en crisissituaties. Om gebruik te kunnen maken van deze dienstverlening is het noodzakelijk dat u als gemeente ‘officieel’ aansluit bij de IBD.

Waarom tijdig aansluiten?

Aangesloten gemeenten kunnen veel sneller door de IBD geïnformeerd worden als wij een algemeen of een vertrouwde contactpersoon bij uw gemeente hebben. Zo kan de IBD informatie over een dreiging op informatiebeveiligingsvlak direct aan u doorgeven. Niet onbelangrijk als uw gemeente preventieve maatregelen dient te nemen om een incident te voorkomen. Denk aan recente incidenten als Hold Security en de Phishing-mails uit naam van PostNL. Indien uw gemeente ‘officieel’ is aangesloten bij de IBD en daarbij bovendien stap 3 van het vier stappen tellende aansluitproces heeft afgerond (het delen van uw IP-adressen) kan uw gemeente bovendien automatisch gebruik maken van onze detectie-dienstverlening. Met als voordeel dat uw gemeente tijdig op de hoogte wordt gebracht van dergelijke incidenten.

IBD- regiobijeenkomsten ‘Hoe gaat u dit gemeentelijke varkentje wassen?’

Op dit moment is driekwart van alle gemeenten ‘officieel’ aangesloten bij de IBD. Indien uw gemeente dit nog niet heeft gedaan, raden wij u aan uw gemeente spoedig ‘officieel’ aan te sluiten bij de IBD; in ieder geval stap 1 en 2 van het vier-stappen tellende aansluitproces. Dit kan door direct contact op te nemen of tijdens één van de regiobijeenkomsten ‘Hoe gaat u dit gemeentelijke varkentje wassen’ die de IBD de komende maanden op meerdere locaties verspreid over het hele land geeft, om gemeenten te informeren over specifieke onderwerpen en/of aan te sluiten bij de IBD. De data en locaties van de komende regiobijeenkomsten zijn:

  • maandag 10 november 2014, Gemeentehuis, Dudokplein 1 in IJmuiden
  • maandag 17 november 2014, Gemeentehuis, Noordersingel 33 in Assen
  • donderdag 4 december 2014, Regiokantoor, Noordendijk 250 in Dordrecht
  • donderdag 11 december 2014, Stadhuis, Stadhuisplein 1 in Amersfoort

Lees hier meer over het programma.

U kunt zich nu aanmelden via het aanmeldingsformulier.

Nu aansluiten of meer informatie?

Eerder aansluiten kan natuurlijk ook door een mail te sturen naar aansluiten@IBDgemeenten.nl of via 070 373 8011.

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @ViagEvents

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig