BCT lanceert nieuwe release van MyCorsa NxT

04-12-2014 • Geplaatst in Algemeen en Persbericht door Frank Kerkhoven

Amstenrade, 25 november 2014

Na het succes van de 2014-1 van MyCorsa NxT in juni, lanceert BCT op 24 november een tweede release. Met deze nieuwe release biedt BCT een verbeterde gebruikservaring door de toevoeging van verschillende nieuwe functionaliteiten. MyCorsa NxT is het intuïtieve webbased gebruikersplatform van Corsa.

Bram Scholten, Business Developer bij BCT: “In korte tijd zijn ruim dertig klanten overgestapt op MyCorsa NxT. Dit past bij de trend dat steeds meer organisaties behoefte hebben aan een webbased document management platform waarmee medewerkers plaats- en tijdsonafhankelijk, zonder veel uitleg, direct aan de slag kunnen. Dossiervorming en archivering zijn minder vaak voorbehouden aan DIV-afdelingen, maar vallen vaker onder de verantwoordelijkheid van inhoudelijk behandelaars.”

Nieuwe functionaliteiten

De nieuwste versie biedt verschillende verbeteringen en nieuwe functies ten opzichte van de laatste versie uit juni. De belangrijkste verandering zijn de vernieuwde persoonlijke en openbare mappen. Vanaf nu is het nog makkelijker is om documenten te delen en hiermee samen te werken in een digitale omgeving. Het herziene design is geïnspireerd op Dropbox, waardoor de functies direct herkenbaar zijn voor gebruikers. Scholten: “Dit betekent het einde van wildgroei op netwerkschijven. Documenten moeten immers centraal opgeslagen worden. De nieuwe mappenfunctie helpt gebruikers te stimuleren om laagdrempelig documenten op te slaan, te beheren en te delen.” Daarnaast is onder andere de user interface verbeterd en de mogelijkheid tot zoeken op dossier in Enterprise Search toegevoegd. MyCorsa NxT is hierdoor nog veelzijdiger geworden.

Besparen door sneller informatie vinden

Scholten legt uit dat organisaties veel kunnen besparen door het vinden van informatie makkelijker te maken: “Uit recent onderzoek blijkt dat medewerkers in een traditionele organisatie gemiddeld 45 minuten per dag kwijt zijn aan het zoeken naar informatie. De gemiddelde werkgeverskosten per uur zijn 35 euro en het gemiddeld aantal werkdagen is 230 dagen per jaar. Dat betekent dat het zoekwerk van medewerkers ruim 8.000 euro per jaar per medewerker kost. Dat kan efficiënter en dus goedkoper met de juiste intuïtieve zoekhulpmiddelen.”

MyCorsa NxT

De volledig vernieuwde MyCorsa NxT is een eenvoudige en gebruiksvriendelijke tool om digitale documenten te beheren. Een frisse look & feel maakt het een laagdrempelige oplossing voor elke medewerker. Gebruikers kunnen makkelijk en snel favorieten beheren en dankzij de nieuwe objectverkenner zijn onderlinge relaties tussen verschillende objecten inzichtelijk. Hierdoor is de context van een document, bijvoorbeeld eerdere correspondentie over een onderwerp, direct te zien.

Enterprise Search maakt het mogelijk om documenten te zoeken op dezelfde manier als men een internetzoekmachine gebruikt; één of meerdere zoektermen in de zoekbalk invullen is voldoende. De functie zoekt gelijktijdig in de metadata en de documentinhoud. Daarbij maakt het niet uit of het om een gedigitaliseerd of digitaal opgesteld document gaat.

Van één naar twee releases per jaar

Voorheen bood BCT één nieuwe release per jaar. Om beter in te spelen op snel veranderende behoeftes is besloten dit uit te breiden naar twee releases per jaar; één in het voorjaar en één in het najaar. Zo worden klanten sneller voorzien van de nieuwste verbeteringen. Beiden worden als long-term release vrijgegeven, wat een ondersteuning van drie jaar garandeert.

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig