E-learningmodules iBewustzijn Overheid beschikbaar

09-01-2015 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

logo VNG

Met de campagne iBewustzijn Overheid willen gemeenten, provincies, waterschappen, Rijksoverheid en ZBO’s hun medewerkers stimuleren en ondersteunen in het ontwikkelen van het bewustzijn rond informatieveiligheid.

Gedurende 2014 en 2015 wordt iBewustzijn gefaseerd onder de aandacht gebracht. Recent zijn 4 e-learningmodules beschikbaar gesteld via de VNG Academie. Bewust en veilig omgaan met (digitale) informatie iBewustzijn is een breed onderwerp. Aangezien er steeds meer plaatsonafhankelijk gewerkt wordt, en met steeds meer verschillende apparaten en online diensten, zijn de onderwerpen van de e-learningomgeving in 4 thema’s ondergebracht:

1. iBewust Binnen: over bewust en veilig werken binnen de kantoormuren.

2. iBewust Buiten: over verantwoord thuis en onderweg werken.

3. iBewust Achter je scherm: over digitale bedreigingen herkennen en vermijden (denk aan hacks, virussen en phishing e-mails).

4. iBewust in de Cloud: verantwoord omgaan met cloudomgevingen, sociale media en andere (open source) online tools.

Het doorlopen van een module kost ongeveer drie kwartier. Deelname aan de e-learning is kosteloos. Om bij de e-learningomgeving te komen, maakt u eenmalig een inlog aan via de website van de VNG Academie. Meer informatie De campagne iBewustzijn is een initiatief van de Taskforce Bestuur en Informatieveiligheid Dienstverlening (BID) en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Meer informatie leest u op de website iBewustzijn Overheid.

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig