Welke gemeente mag zich in 2016 de 'Digiproofste Stad van Nederland' noemen?

09-01-2015 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

logo Digitale Steden Agenda

Op 1 januari 2015 gaat de Grote Digitale Steden Competitie (GDSC) van start. De competitie is erop gericht om overheidsdienstverlening te verbeteren en regeldruk te verminderen. Opzet competitie Gemeenten uit het netwerk van de Digitale Steden Agenda (DSA) strijden in competitieverband om de titel.

Centraal hierbij staat het gebruikmaken van elkaars kennis rondom digitale oplossingen. Gemeenten kunnen punten verdienen door oplossingen van andere gemeenten over te nemen, eigen goede voorbeelden te delen en tijdens maandelijkse kennisdelingssessies mee te praten over oplossingen op het gebied van regeldruk en online dienstverlening. Elke laatste donderdag van de maand wordt hiertoe een 'GO!-meetup' georganiseerd rondom één van de 10 geselecteerde digitale oplossingen, zijnde:

1. Toptaken-website

2. Ondernemingsdossier

3. E-factureren

4. Digitale weddingplanner

5. Online scholenzoeker

6. Omgevingsalert

7. Feedback-tool e-formulieren

8. Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen

9. eHerkenning

10. WOZ-app

Voor de verschillende onderdelen - deelnemen meetup, eigen voorbeelden aandragen, goede voorbeelden overnemen - zijn punten te verdienen. De 5 steden met het meeste aantal punten mogen middels campagnevoering laten zien waarom zij de titel Digiproofste Stad van Nederland verdienen. De titel wordt in januari 2016 uitgereikt. Meedoen! Alle informatie over de competitie is gebundeld op tumblr. Waarom meedoen belangrijk is, wordt heel treffend uitgelegd door het jongetje Ties.

Bekijk zijn oproep op YouTube. De Grote Digitale Steden Competitie is een initiatief van DSA (Lerende&Regelluwe Stad) en GoedOpgelost! van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig