Tof Thissen nieuwe directeur UWV WERKbedrijf

28-01-2015 • Geplaatst in Nieuwsbrief en Persbericht door Renk Ruijter

Foto Tof Thissen Tof Thissen

De Raad van Bestuur van UWV heeft Tof Thissen benoemd tot directeur van de divisie WERKbedrijf van UWV. Hij volgt in deze functie André Timmermans op die eind vorig jaar bij UWV vertrok. Thissen start per 1 mei met zijn inwerkperiode bij UWV en zal per 1 juni zijn taak als directeur van het WERKbedrijf gaan oppakken.

Tof Thissen (1957) is op dit moment algemeen directeur van het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING). Daarnaast is hij sinds 2004 namens GroenLinks lid van de Eerste Kamer, waarvan hij ook fractievoorzitter is. Zijn aandachtsgebieden zijn onder andere beroepsonderwijs, sociale zaken en werkgelegenheid, arbeidsmarkt en pensioenen en AOW.

Thissen heeft een uitgebreide staat van dienst in de sector sociale zekerheid en in het openbaar bestuur. Zo was hij voorheen onder andere bestuursvoorzitter van Divosa (vereniging van managers in lokale uitvoering van werk, inkomen en zorg) en jarenlang gemeenteraadslid en daarna wethouder in zijn woonplaats Roermond.

De Raad van Bestuur van UWV is bijzonder ingenomen met de komst van Tof Thissen naar UWV en wenst hem veel succes in zijn nieuwe functie. Zijn deskundigheid op het gebied van sociale zekerheid, zijn professionele netwerk en zijn ervaring bij de gemeentelijke overheid hebben een grote meerwaarde voor de vele uitdagingen waar UWV de komende jaren voor staat. KING dankt Tof voor alles wat hij voor KING betekend heeft en wenst hem succes in zijn nieuwe functie.

Thissen stopt per 1 april bij KING. Zijn taken worden overgenomen door Larissa Zegveld, die nu ook directeur van KING is.

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig