KING zet Kickstart eHerkenning in 2015 voort

29-01-2015 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

logo KING

KING gaat ook in 2015 door met de Kickstarts eHerkenning: de 'in-house' sessies die gemeenten helpen om een vliegende start te maken bij het aansluitproject . Volgens KING is de aanpak in 2014 "succesvol" geweest: "Tientallen gemeenten zijn met behulp van een Kickstart van Operatie NUP aangesloten op eHerkenning. Met een kleine ingreep is een significante verbetering doorgevoerd in het digitale contact met ondernemers. Veel gemeenten waren verrast door de eenvoud van het aansluitproces. Het geheim blijkt te zitten in het op één lijn krijgen van de interne stakeholders en inzicht krijgen in de mogelijkheden van eHerkenning", zo is op de website van KING te lezen.

Aanpak

Tijdens de Kickstart wordt alle benodigde informatie verkregen om snel en eenvoudig aan te sluiten op eHerkenning. Deelnemers zijn in twee uur tijd 'up-and-running'! Na online aanmelding op de website van KING neemt een eHerkenningsexperts contact op voor een telefonische intake. Tijdens dat gesprek wordt een datum geprikt voor het bezoek van de expert en wordt het maatwerkprogramma vastgesteld. Ook wordt gekeken wie binnen - en buiten - de organisatie uitgenodigd moet worden om deel te nemen. Tijdens de in-house bijeenkomst komt aan de orde waar een gemeente in de aansluiting rekening mee moet houden. Ook wordt relevante documentatie verstrekt: een projectplan template, projectplannen van andere gemeenten die al aangesloten zijn en communicatiemateriaal om intern richting collega’s en extern richting ondernemers te gebruiken. Deelnemers kunnen direct aan de slag. Twee weken na de sessie neemt KING opnieuw contact op om te bespreken waar een organisatie staat en welke vragen of problemen er eventueel zijn.

Andere ondersteuning

Naast de Kickstart eHerkenning biedt KING in 2015 ondersteuning bij de implementatie van een aantal andere voorzieningen, waaronder het Handelsregister, Digimelding BLT en MijnOverheid Berichtenbox.

Raadpleeg voor meer informatie de website van KING.

Meer informatie Kickstart eHerkenning 

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig