Nieuwe BAG Viewer

29-01-2015 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

logo Kadaster

Het Kadaster heeft een nieuwe BAG Viewer ontwikkeld. Hierin komen het gebruiksgemak van de oude BAG Viewer en de volledigheid en actualiteit van BAG Web samen. Met de nieuwe BAG Viewer kun je online de gegevens van objecten in de Basisregistraties Adressen en Gebouwen raadplegen. Van een gebouw toont BAG Viewer bijvoorbeeld de locatie, het bouwjaar, de oppervlakte en het adres. De nieuwe BAG Viewer biedt mogelijkheden die de oude BAG viewer niet bood:

• Objecten zoeken op basis van object ID

• Objecten met een historische status raadplegen

• De levenscyclus (geschiedenis) van objecten raadplegen

• Nevenadressen raadplegen

• Actuele gegevens raadplegen (maximaal 1 dag oud);

• Volledige, gedetailleerde BAG gegevens raadplegen.

De nieuwe BAG Viewer kan ook met tablets gebruikt worden, door objecten te zoeken. Het resultaat wordt ook op de kaart getoond. Klikken op de kaart is op tablets niet mogelijk. De viewer maakt gebruik van de nieuwste services van Publieke Dienstverlening op de Kaart (PDOK). Deze worden dagelijks geactualiseerd. De BAG Viewer is voor iedereen vrij te gebruiken: er is geen limiet op het aantal raadplegingen en er is ook geen beperking op het gebruik van de gegevens.

Meer informatie Website Kadaster

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig