VIAG themadag en Algemene Ledenvergadering 27 maart 2015

18-02-2015 • Geplaatst in VIAG door Frank Kerkhoven

 

Het programma:

12.30 uur Ontvangst met lunchbuffet in restaurant

13.30 uur Snel, efficiënt én toch zorgvuldig voldoen aan de Baseline, dat kan! 

               Rene IJpelaar, expert in auditing en security en Ingrid van Zeeland directeur Segment & Partners

14.15 uur VIAG Algemene Ledenvergadering

               Alle vergaderstukken voor de ALV zullen binnenkort via de website beschikbaar zijn

15.00 uur Pauze

15.30 uur Doorontwikkeling decentralisaties, over hoe enterprise architectuur helpt om doelen te bereiken

               Jules de Ruijter van IT-eye en Arlette Wegman van KMG Consulting

16.15 uur Het gebruik van moderne internetstandaarden

               Gerben Klein Baltink, kwartiermaker van het Platform Internetstandaarden

 17.00 uur Borrel en hapje

18.00 uur Einde

 


 

Toelichting op de sessies

 

13.30 uur Snel, efficiënt én toch zorgvuldig voldoen aan de Baseline, dat kan!


Nu met praktijkervaring van diverse gemeenten, waaronder de gemeente Hilvarenbeek!

Eén van de beheermaatregelen vanuit de BIG is het opstellen én bijhouden van een actueel gemeentebreed informatiebeveiligingsplan. Heeft u de portemonnee al paraat of uw agenda al weken geblokt? Want u moet dit élk jaar bijstellen. Ziet u de accountant al weer komen ? Kom luisteren naar deze slimme aanpak. In deze presentatie vertellen Rene en Ingrid hoe het gebruik van een ISMS u kan ontzorgen, u véél tijd kan besparen. Rene zal de ervaringen (met deze aanpak) bij gemeenten met u delen. Hij heeft een slimme aanpak ontwikkeld waarmee gemeenten sneller, efficiënter en tegelijk wél zorgvuldig de Baseline kunnen aanpakken.

De gemeente Hilvarenbeek heeft gekozen voor deze slimme en efficiënte aanpak die toch zorgvuldig is. Hierdoor gaat de gemeente Hilvarenbeek de schaarse tijd besteden aan het implementeren van de maatregelen die er toe doen. Resy van Gils, werkzaam bij de gemeente Hilvarenbeek op het gebied van informatieveiligheid, is ook aanwezig om haar ervaring van de aanpak met u te delen.

U kunt alle vragen stellen rondom de aanpak van de Baseline!

 

Rene IJpelaar is een expert op het gebied van auditing en informatiebeveiliging. Hij kent de Baseline van binnen en van buiten.

Resy van Gils, gemeente Hilvarenbeek

Ingrid van Zeeland, directeur Segment en Partners

 

14.15 uur VIAG Algemene Ledenvergadering

De vergaderstukken zullen binnenkort beschikbaar komen op de VIAG website. Via de digitale nieuwsbrief zult u hier op geattendeerd worden.

 

15.30 uur Doorontwikkeling decentralisaties, over hoe enterprise architectuur helpt om doelen te bereiken

       

De 3 decentralisaties van 2014 zijn achter de rug: reden om vooruit te kijken! Alle gemeenten werken de komende jaren aan verbetering en optimalisatie. Na de overheveling van taken volgt nu de inpassing in de gemeentelijke processen en informatievoorziening. Dit is hét moment om architectuur in te zetten om die doelen te bereiken. In het kader van de doorontwikkeling van de decentralisaties werkte IT-eye een aantal concrete routes uit en ontwikkelde samen met partners in het 3D360 netwerk een direct uitvoerbare aanpak met kant-en-klare instrumenten. In deze presentatie geeft Jules de Ruijter (IT-eye) handvatten achter de belofte 'hoe enterprise architectuur helpt de doelen te bereiken' en gaat Arlette Wegman (KMG Consulting) in op het instrumentarium van de partners uit het 3D360 netwerk (www.decentralisatie.com).

Jules de Ruijter, Partner and Business Architect at IT-eye

Arlette Wegman, Business Development Manager at KMG Consultancy B.V. & manager 3D360°

16.15 uur Het gebruik van moderne internetstandaarden

Het Platform Internetstandaarden is een gezamenlijk initiatief vanuit de Nederlandse internetwereld, het ministerie van Economische Zaken en het Forum Standaardisatie. Het doel het Platform Internetstandaarden is het gebruik van moderne internetstandaarden (zoals IPv6 en DNSSEC) te stimuleren en daarmee het internet betrouwbaarder te maken voor iedereen. Binnenkort zal het platform de website Internet.nl lanceren waar een gebruiker eenvoudig kan testen of zijn of haar internet nog wel up-to-date is.

Gerben Klein Baltink, kwartiermaker van het Platform Internetstandaarden

 

Locatie

Van der Valk Hotel Schiphol A4

Rijksweg A4 Nr.3

2132 MA Hoofddorp

Hotel Schiphol A4 is gelegen aan de oostzijde van de snelweg A4 op 5 minuten rijden van de luchthaven Schiphol, op 10 minuten van Amsterdam en op 20 minuten van Den Haag.

Met de gratis shuttlebus:

Neem de trein naar de luchthaven Schiphol en neem vanaf standplaats A9‐A13 de gratis shuttlebus. Klik hier voor de vertrektijden van de shuttlebus.

Met het openbaar vervoer

Naast de gratis shuttlebus kunt u ook gebruik maken van het openbaar vervoer welke wordt verzorgd door vervoersbedrijf Arriva. Deze bus stopt aan beide zijde van het Brugrestaurant A4. Voor informatie over vertrektijden, haltes en routes klikt u op onderstaande link, lijnnummer 370 of 365 http://www.arriva.nl/reisinformatie Plaatsnaam/Halte "Hoofddorp Brugrestaurant A4" is de halte bij Hotel Schiphol A4.

Met de auto komende uit de richting Amsterdam (A4):

Afslag 4 "Nieuw Vennep/ Alphen a/d Rijn", bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf, de snelweg op richting Amsterdam. Dan is het de eerste afslag, "P Den Ruygen Hoek", bij het brugrestaurant en Shell tankstation. Rechts aanhouden richting het hotel.

Met de auto komende uit de richting Den Haag/Rotterdam (A4): Afslag "P Den Ruygen Hoek", bij het brugrestaurant en Shell tankstation. Rechts aanhouden richting het hotel.

Voor het navigatiesysteem:

Indien het adres Rijksweg A4 nr 3, te Hoofddorp niet wordt herkend door uw navigatiesysteem kunt u het volgende invoeren:

Optie 1) Plaatsnaam Rijsenhout, dan via optie bijzondere bestemmingen, restaurants, Brugrestaurant.

Optie 2) Benzinestation Shell, Den Ruygenhoek.

Aanmelden Je kan je voor deze themadag aanmelden door een mail te sturen naar Renk@viag.nl. Geef in deze mail aan of je gebruik wilt maken van de lunch. Na aanmelding ontvang je per e-mail een bevestiging van inschrijving.

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig