Alles wat je altijd al wilde weten over e-depot, maar niet durfde te vragen

19-02-2015 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Nederland bruist momenteel van initiatieven om digitale informatie duurzaam te bewaren: het e-depot. U hebt zelf al stappen gezet of u kijkt om u heen hoe anderen het aanpakken. U wilt het scherp krijgen voor u zelf. Wat is een e-depot? Wat kan ik er mee? Wat komt er bij kijken? En hoe pak ik dat dan aan? Kortom, het is tijd voor een verdiepingsslag!

Dat kan op 1 april in Zwolle: dan delen archieforganisaties hun ervaringen met e-depots en beantwoorden zij uw vragen.

Historisch Centrum Overijssel (HCO), Archief 2020 en het Nationaal Archief organiseren een landelijke conferentie over de actuele e-depot ontwikkeling en implementatie in Nederland. HCO zal de resultaten van zijn pilotproject in Overijssel presenteren. In de ochtend geven de Commissaris van de Koning in Overijssel, mevr. drs. A.Th.B. Bijleveld-Schouten, de algemene rijksarchivaris Marens Engelhard en de Digicommissaris Bas Eenhoorn hun visie op het e-depot binnen overheidsorganisaties. In de middag zoeken ze de verdieping in inhoudelijke workshops. Een informatieve en inspirerende dag voor iedereen die vanuit beleid, bestuur of in de praktijk bezig is met duurzaam digitaal informatiebeheer.

Zet 1 april alvast in uw agenda, meer informatie volgt snel.

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig