Gemeentelijke websites nog onvoldoende toegankelijk

19-02-2015 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Hoe gemakkelijk vind je de vuilnisophaaldagen op de website van je gemeente? Jules Ernst, zelfstandig adviseur en trainer bij webprojecten, nam de proef op de som. In december 2014 onderzocht hij de online afvalkalender van alle gemeenten in Nederland. Wat blijkt? Slechts bij 12 gemeenten blijken de ophaaldagen vindbaar en toegankelijk.

Webrichtlijnen

Sinds 1 januari van dit jaar moeten de websites van de overheid voldoen aan de Webrichtlijnen. Jules Ernst licht toe: "Webrichtlijnen bestaan uit internationaal vastgestelde standaarden, waaronder richtlijnen voor toegankelijkheid. Zo moeten websites óók toegankelijk zijn voor mensen die bijvoorbeeld doof of blind zijn of geen muis kunnen bedienen. Daarnaast moet een website goed kunnen draaien op je computer, telefoon en tablet, en in verschillende browsers. En daar waar het internet traag is, bijvoorbeeld in de trein, moet een pagina ook kunnen laden."

Voor het volledige artikel klik hier

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig