NORA onder de loep van 'Serious Ambtenaar'

19-02-2015 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

ICTU heeft 'Serious Ambtenaar' om advies gevraagd: hoe kunnen we de bekendheid en de toegevoegde waarde van de NORA vergroten bij (programma-)managers, beslissers en de mensen die nadenken over het inrichten en ontwerpen van informatieprocessen? Binnen de overheid zijn afspraken gemaakt hoe samen te werken en de informatiehuishouding en gegevensstromen in te richten op basis van gedeelde voorbeelden en spelregels. Deze spelregels zijn vastgelegd in de NORA (Nederlandse Overheid Referentie Architectuur ) en dochters van de NORA zoals de GEMMA voor gemeenten. De NORA bevat een schat aan informatie. "Verborgen pareltjes", aldus Herriët Heersink, sinds november projectleider voor de ontwikkeling van de NORA. "Maar als die pareltjes niet bekend zijn, worden ze ook niet gebruikt... En om dat patroon te doorbreken geven we de hoogste prioriteit aan het beter toegankelijk maken van de NORA, vereenvoudigen van het gebruik en het vergroten van de doelgroep. Onze rode draad is daarbij NORA: Navigeren binnen de digitale Overheid op Relevante Afspraken." In het kader van de actie 'Serious Ambtenaar' vraagt het NORA team van ICTU generalisten met affiniteit met digitalisering van overheidsdienstverlening om advies om de bekendheid en toegankelijkheid van de NORA te verbeteren.

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig