Vier uitdagingen van big data

18-03-2015 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

De politie in Los Angeles gebruikt data van eerdere inbraakmeldingen om effectievere patrouilleroutes uit te stippelen. Rijkswaterstaat zet op grote schaal sensoren in om dijken te monitoren. Twitterberichten bevatten vroege signalen van de werkloosheidsstijging in een land. Steeds meer bedrijven en overheden beschikken over grote hoeveelheden gegevens en ontdekken hoe zij die in waarde kunnen omzetten.

De explosief groeiende massa aan digitale gegevens biedt economische en maatschappelijke kansen, maar brengt ook risico’s en dilemma’s met zich mee. Hoe zorgen we voor een verantwoorde omgang met big data?

De 4 uitdagingen zijn:

1. Bevrijd de data

2. Privacy

3. Data als dé waarheid

4. Complexiteit en transparantie

Voor het volledige artikel (bron InGovernment) klik hier

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig