Korte vragenlijst positie CIO (of hoofdverantwoordelijke ICT/IV) bij gemeenten

02-04-2015 • Geplaatst in Algemeen en Nieuwsbrief door Frank Kerkhoven

 
Het bestuur van onze vereniging volgt de ontwikkeling van de positie van de CIO. In dat verband is het onderzoek Daniël Tromp, afstudeerder aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, van belang. Daarom vragen wij graag uw medewerking aan zijn onderzoek naar de invloed van CIO op digitale dienstverlening door een korte vragenlijst in te vullen op https://qtrial2015az1.az1.qualtrics.com/SE/?SID=SV_exHHY6136IWFchv. De uitkomsten van het onderzoek worden uiteraard met ons gedeeld!
 

Ter toelichting:

In de visiebrief Digitale Overheid 2017 stelt minister Plasterk dat in 2017 alle aanvragen en informatie bij gemeenten digitaal beschikbaar moeten zijn. De CIO (Chief Information Officer) van de gemeente heeft hierin een rol, maar het is vaak onduidelijk wat daarvan het effect is op de elektronische dienstverlening. Daniël Tromp van de Erasmus Universiteit doet bij organisatieadviesbureau Berenschot een afstudeeronderzoek naar dit verband, door openbare gegevens van digitale dienstverlening per gemeente te koppelen aan positie, beslissingsbevoegdheid en competenties van CIO’s bij die gemeenten.
 
Deze positie, beslissingsbevoegdheid en competenties van CIO’s zijn vertaald naar een korte vragenlijst (5 minuten invultijd), die bestemd is voor de CIO of hoofdverantwoordelijke ICT/IV van uw gemeente. Deelnemers krijgen beschikking over de bevindingen van het onderzoek. Indien u geïnteresseerd bent om deze toegestuurd te krijgen, kunt u dit in de vragenlijst aangeven.
 
U vindt deze hier: https://qtrial2015az1.az1.qualtrics.com/SE/?SID=SV_exHHY6136IWFchv. Uw gegevens worden volstrekt anoniem verwerkt en dienen geen ander doel dan het schrijven van de afstudeerscriptie.

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig