Jaarbeurs Overheid 360°

08-04-2015 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

 

Op 22 en 23 april a.s. vindt in de Jaarbeurs te Utrecht, als opvolger van de ICT & Overheid beurs, de eerste editie van Jaarbeurs Overheid 360° plaats.

De VIAG organiseert tijdens deze beurs 2 ronde tafelsessies.

Op 22 april a.s. van 13.00 - 14.00 uur: Werken in de Cloud, wat zijn aandachtspunten?

De VIAG heeft meegewerkt aan de handreiking Cloud voor Overheden. Het is een handreiking voortgekomen uit de behoefte van bestuurders en topmanagers om meer grip te krijgen op het onderwerp ’Cloud’ én specifiek op een veilige en verantwoorde omgang ermee. Mist u antwoorden of wilt u ideeën uitwisselen met vakgenoten, onder leiding van de VIAG organiseren wij daarom een ronde rafel sessie.

Op 23 april a.s. van 14.10 - 15.10 uur: Excellente informatievoorziening, wat heb je hiervoor nodig?

Informatie is een belangrijke productiefactor binnen organisaties. Informatie wordt opgeslagen en beheerd in (al dan niet digitale) archieven, en bevindt zich ook in informatiesystemen zoals een document- en recordmanagementsysteem of specifieke procesapplicaties, GIS-applicaties, basis- en kernregistraties. Daarnaast bevindt zich in de praktijk veel informatie op persoonlijke netwerkschijven, afdelingsschijven, in persoonlijke mailboxen en in de cloud. Dit veronderstelt een excellente samenwerking tussen het werkveld informatiebeheer (DIV), dat meestal het formele archief van een organisatie beheert, en het werkveld I&A, dat verantwoordelijk is voor ICT infrastructuur en doorgaans daarmee ook impliciet voor het beheer van data in de informatiesystemen en op de netwerkschijven. VIAG en SOD werken aan een handvat om de werelden van DIV en I&A te verbinden. U kunt in deze ronde tafelsessie met vakgenoten meepraten over dit onderwerp en een bijdrage leveren aan de handreiking die wij aan het opstellen zijn.

Heeft u nog geen toegangskaart voor de eerste editie van Jaarbeurs Overheid 360° registreer u hier als bezoeker.

 

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig