Verandering van de Europese privacy richtlijn

14-04-2015 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Naar verwachting wordt nog dit jaar de Europese privacyrichtlijn 95/46/EG uit 1995 vervangen door de EU Data Protection Directives (EUDPD). De nieuwe EUDPD zal grote gevolgen hebben voor iedere organisatie die persoonsgegevens van EU burgers op de één of andere manier verwerkt (opslag, bewerking, verspreiding, archivering en vernietiging).

Het is dus belangrijk dat u zich op deze wetgeving voorbereidt! De bewijslast komt bij de organisatie te liggen: zij moeten aantonen voldoende maatregelen te hebben genomen om datalekken te voorkomen. Dit betekent dat er naast de klassieke beveiligingsmaatregelen zoals: firewalls, antivirus programma’s, toegangscontrole, et cetera ook aandacht besteed moet worden aan maatregelen die specifiek gericht zijn op het detecteren en voorkomen van datalekken.

Wilt u zeker zijn dat u voldoet aan deze aankomende databeschermingsregels, neem contact op met één van onze gespecialiseerde bedrijfsleden op dit gebied en bekijk de website van Europeesparlement herzieningprivacywetgeving

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig