Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Verkenning ICT inkoop en inkoopvoorwaarden

21/04/2015

De Bijzondere Algemene Ledenvergadering van de VNG heeft besloten een meer collectieve aanpak voor dienstverlening en informatievoorziening uit te werken. Op basis hiervan is KING namens de VNG gestart met het project Uniformering ICT Inkoopvoorwaarden. Ook vanuit de VIAG en de Gebruikersvereniging Centric is een verzoek gedaan de ICT voorwaarden voor inkoop te verbeteren en te uniformeren. Passende ICT inkoopvoorwaarden zijn voor gemeenten een belangrijke randvoorwaarde bij het verbeteren en vernieuwen van de digitale informatievoorziening en het verwerven van nieuwe ICT producten en diensten tegen een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Als eerste stap wordt een verkenning en analyse uitgevoerd om inzicht te krijgen in de tekortkomingen en belemmeringen in de huidige ICT inkoopvoorwaarden en mantels. Ook wordt gekeken naar toekomstige ontwikkelingen. De analyse wordt gebruikt voor een advies in Algemene Ledenvergadering van juni 2015.

VNG en KING nodigen gemeentelijke professionals in Informatiemanagement, ICT en inkoop uit bij te dragen aan deze verkenning. Een groot deel is reeds uitgenodigd op basis van eigen relatiebestanden en via PIANO0, het netwerk voor inkoopprofessionals. Inbreng van hun expertise en ervaringen uit de praktijk is van groot belang.

Meer informatie

Meedoen en nog geen uitnodiging ontvangen? Stuurt een mail naar Jeroen Schuuring of Peter Klaver.