Dataland-congres 'Kennis maken, data delen' 18 juni 2015 te Driebergen

26-04-2015 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Op donderdag 18 juni a.s. gaat Dataland met alle Nederlandse gemeenten samen brainstormen over wat wij als gemeentelijke organisaties zelf kunnen doen voor onze gemeentelijke dienstverlening. Wij - gezichtsbepalende gemeentelijke vertegenwoordigers uit de geo-, WOZ en vastgoedhoek - krijgen de kans onze mening te delen met de Digicommissaris Bas Eenhoorn en zijn directeur Hans van der Stelt, en met een vrijdenker pur sang, Arre Zuurmond, Gemeentelijk Ombudsman van Amsterdam en omstreken.

Waar gaan we het over hebben? Natuurlijk over het gebruik van gemeentelijke geo-, WOZ- en vastgoedinformatie in de praktijk, over de mitsen en maren van het stelsel van basisregistraties en over het delen van gegevens en informatie tussen gemeenten en andere overheidsinstellingen. We denken samen na over hoe het staat met de doelmatigheid en doeltreffendheid van de gemeentelijke dienstverlening, maar vooral overleggen we samen hoe we die dienstverlening en de onderliggende informatieorganisatie zouden willen verbeteren. Het wordt een actieve dag. Alle meningen en ideeën zijn welkom en we zorgen er voor, onder leiding van Maarten Bouwhuis (BNR) en met een breed scala aan digitale hulpmiddelen, dat iedere stem wordt gehoord. Lees hier verder over onze ideeën over de dag!

Aan het eind van de dag hebben we een gezamenlijk beeld over wat we zelf al kunnen doen en wat we nodig hebben van de centrale overheid. Dat beeld leggen we vast in een (digitale) brief die we aan de Digicommissaris, aan de VNG, aan onze collega’s en aan iedereen die maar wil luisteren opsturen.

Voor meer informatie klik hier

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig