Provero Congres 2015 – Verbind de Leefomgeving - 2 juni 2015

19-05-2015 • Geplaatst in King en Persbericht door Renk Ruijter

De Omgevingswet komt eraan!

En het Provero Congres daagt u uit om alvast vanuit uw eigen specialisme de verbinding met de leefomgeving te leggen. Het levert u kennis, inspiratie en inzicht op nieuwe mogelijkheden op.

Voor wie?

Het congres is voor iedereen die interesse heeft in ruimtelijke ordening, milieu, bouwen en wonen, informatievoorziening, leefbaarheid en natuurlijk de kansen die de Omgevingswet biedt.

Het programma

Arjan Nijenhuis, plaatsvervangend directeur van het programma Eenvoudig beter, verzorgt de plenaire opening en geeft daarmee de aftrap van een inhoudelijk en actueel congres. Vanzelfsprekend met een afwisselend programma. De veranderingen en ontwikkelingen in de wereld volgen zich in rap tempo op. Wat betekent dit voor de leefomgeving? Het Provero congres sluit af met een unieke presentatie door Nederlands meest bekende trendwatcher Adjiedj Bakas die zijn visie geeft! Inspirerend, bevlogen en visionair en daarmee een niet te missen onderdeel van het congres.

Het parallelle programma bestaat uit drie verschillende onderdelen die elk een ander aspect van de Omgevingswet belichten:

Nu al eenvoudig beter

Hier lopen we alvast vooruit op de Omgevingswet. Dat doen we met presentaties en workshops over de Omgevingsvisie, Chw pilots, het Omgevingsplan, de standaarden, de toekomst van Bouw- en Woningtoezicht en de m.e.r. En met veel praktijkverhalen.

Informatievoorziening

Hoe ziet een slimme leefomgeving er uit in 2020? Wat is er mogelijk in de fysieke leefomgeving als gegevens en techniek op een innovatieve manier worden ingezet? Die vragen beantwoorden we bij Informatievoorziening. U zult zien hoe serious gaming grip kan bieden op de leefomgeving van de toekomst. De VIAG maakt duidelijk welke uitdagingen en raakvlakken verschillende disciplines met zich meebrengen. Ook zeer interessant: de gemeente Den Haag onderzocht of het mogelijk is om het 3D-model van de bouwinitiatiefnemer op te nemen in een 3D-omgevingsplan. De resultaten ziet en hoort u.

Leefbaarheid

Leefbaarheid is een breed begrip en de Omgevingswet maakt het speelveld alleen maar breder. Dat ziet u hier terug in de onderwerpen. Die variëren van bluswatervoorzieningen tot de leefbaarheidsmonitor, de binnenstadsmonitor en een monitor voor duurzame gebiedsontwikkeling. Maar we behandelen ook het concept een geschikte woning in een geschikte leefomgeving en een model om vraag en aanbod van woningen op elkaar af te stemmen.

Kosten

Deelname is kosteloos voor leden van Provero. Niet-leden betalen een bedrag van € 199,00 exclusief BTW per deelnemer. Voor leden van de verenigingen VVM, BWT, Stadswerk, VIAG en netwerk Jong Leefomgeving geldt een gereduceerd tarief van € 100,00 exclusief BTW.

Waar en wanneer

We verwelkomen u graag op dinsdag 2 juni in het NBC in Nieuwegein! Meldt u hier aan!

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @ViagEvents

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig