Platform Internetstandaarden lanceert Internet.nl

28-05-2015 • Geplaatst in Algemeen en Nieuwsbrief door Renk Ruijter

De VIAG wil je graag attenderen op Internet.nl. Deze website is tijdens de recente internationale Cybertop gelanceerd door het Platform Internetstandaarden. Het platform is een samenwerkingsverband van partijen uit de Internetgemeenschap en de Nederlandse overheid waarin Forum Standaardisatie participeert.

Is jouw Internet up-to-date?

Op Internet.nl kunnen bezoekers eenvoudig checken of hun internet up-to-date is.

• Gebruiken jouw internetverbinding, e-mail en website wel moderne internetstandaarden?

• En als dat niet zo is, wat kan je daaraan doen?

Drukbezocht en scores

De website werd na de lancering gelijk al veel gebruikt. In vier weken tijd zijn meer dan 27.000 tests uitgevoerd. Voor veel partijen valt er het een en ander te verbeteren. Maar er zijn ook verschillende organisaties die het prima voor elkaar hebben en laten zien dat een 100%-score goed mogelijk is, zoals ibdgemeenten.nl, tilburguniversity.edu, pleio.nl, surf.nl en defensie.nl.

Ook hebben we gezien dat verschillende partijen hun score inmiddels hebben verbeterd door over de resultaten in contact te treden met hun webhoster, mailhoster of ISP.

Doorontwikkeling en feedback

De huidige website is een eerste versie. Platform Internetstandaarden zal de website verder ontwikkelen. Je kan de ontwikkelingen ook volgen via Twitter @internet_nl. Eventuele feedback of vragen zijn welkom via vraag@internet.nl.

Platform Internetstandaarden

Het doel van het Platform Internetstandaarden is om het gebruik van moderne internetstandaarden, zoals IPv6, DNSSEC, TLS en DKIM, te stimuleren en daarmee het Internet betrouwbaarder te maken voor iedereen. In het platform participeren Dutch Hosting Provider Association (DHPA), ECP, Forum Standaardisatie, Internet Society international, Internet Society Nederland, Ministerie van Economische Zaken, Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC), NLnet, NLnet Labs, RIPE NCC, SIDN en SURFnet.

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig