Groen licht ALV van de VNG voor Digitale Agenda 2020

15-06-2015 • Geplaatst in Nieuwsbrief en VNG door Renk Ruijter

Transparant en efficiënt werken. Standaardiseren waar mogelijk en lokaal maatwerk bieden waar dat nodig is. Dat is de ambitie van de Digitale Agenda 2020. De ALV gaf vanmorgen groen licht om de collectieve gemeentelijke aanpak op het gebied van dienstverlening en ICT verder uit te werken. Door een collectieve aanpak ontstaat ruimte en komen middelen vrij om in de eigen gemeente individueel in te spelen op de behoefte van inwoners en ondernemers.

Voorzitter Jan Westmaas van de VNG Commissie Dienstverlening en Informatiebeleid (burgemeester van Meppel) schetste dat gemeenten veel geld kunnen besparen, mogelijk 40% op bijvoorbeeld het collectief inkopen van mobiele telefonie. Door een collectieve aanpak ontstaat ruimte en komen middelen vrij om in de eigen gemeente individueel in te spelen op de behoefte van inwoners en ondernemers.

Voor een korte film over De Digitale Agenda klik hier

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig