Ordina kondigt besparingsprogramma aan

29-06-2015 • Geplaatst in Persbericht door Renk Ruijter

Vandaag kondigt Ordina een besparingsprogramma aan dat structureel circa EUR 6 miljoen per jaar zal opleveren. De maatregelen zijn nodig om het resultaat bij de Nederlandse activiteiten op peil te houden aangezien de omzet in de overheidsmarkt onder druk staat. In scope zijn zowel externe als interne kosten en procesverbeteringen. De activiteiten van Ordina in België en Luxemburg presteren goed en vallen buiten de scope van het programma.

De berichtgeving en discussies over ICT-projecten bij de Overheid hebben geleid tot vertraging in besluitvorming met betrekking tot ICT-investeringen in Nederland. Hierdoor staat de omzet van Ordina in het overheidssegment onder druk. De overheidsmarkt is belangrijk voor Ordina en is sterk in beweging. Dit heeft geleid tot een gewijzigde vraag naar ICT-dienstverlening.

Stépan Breedveld, CEO Ordina:

"Het is belangrijk nu in te grijpen en daarmee onze resultaten te ondersteunen. Daarnaast is Ordina in transitie vanwege het feit dat we ons continu willen aanpassen aan veranderende marktomstandigheden. De technologische ontwikkelingen en nieuwe vormen van samenwerking vereisen voortdurend aanpassing in de werkwijze en aanwezige kennis van Ordina. Om up-to-date te blijven, wordt een aantal competenties versneld aangepast aan de nieuwe marktvraag. We betreuren het feit dat een aantal van onze medewerkers door de wijzigingen geraakt gaat worden. Wij blijven echter investeren in nieuwe kennisgebieden om zo een gezonde toekomst te hebben. In dit kader continueren we ons omscholings- en Young Professionals-programma." Tijdens de publicatie van de halfjaarcijfers zal een nadere toelichting worden gegeven op de aangekondigde plannen.

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @ViagEvents

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig