Platform stimuleert moderne internetstandaarden

20-08-2015 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Platform Internetstandaarden heeft recent de site www.internet.nl gelanceerd waarmee gecontroleerd kan worden of een internetverbinding, website en e-mail voldoen aan de standaarden voor het moderne internet.

Met het toegenomen belang van het internet wordt het voor criminelen steeds interessanter om via internet de slag te slaan. Een bekend voorbeeld is een phishingsmail die zogenaamd door een bank wordt verstuurd. Nu dit bij steeds meer mensen bekend is, verleggen internetcriminelen de aandacht naar nieuwe gebieden zoals webwinkels en overheden zoals de Belastingdienst en de CJIB.

Platform Internetstandaarden

Er zijn internetstandaarden die de geschetste problemen helpen ondervangen. Deze zijn verplicht voor alle overheden en staan op de lijst van Forum Standaardisatie. Het Platform Internetstandaarden, bestaande uit de internetgemeenschap, een aantal overheden en Forum Standaardisatie, heeft het gezamenlijke doel om het gebruik van deze moderne internetstandaarden te stimuleren en daarmee het internet duurzaam en betrouwbaarder te maken voor iedereen.

Om welke standaarden gaat het?

Platform Internetstandaarden richt zich op de volgende moderne internetstandaarden:

• IPv6: een uitgebreide, moderne reeks internetadressen

• DNSSEC: beveiligingsuitbreidingen voor domeinnamen

• TLS: beveiligde verbindingen

• DKIM, SPF en DMARC: anti-phishing en anti-spoofing

Meer informatie

Website Forum Standaardisatie

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig