Inloggen Geen profiel? Registreer hier.

Nutanix benoemt PQR tot Premier Partner in Nederland

03/09/2015

Nutanix en PQR gaan strategische samenwerking aan op het gebied van Hyper Converged oplossingen

De Meern, 31 augustus 2015 

PQR en Nutanix zijn een strategische samenwerking aangegaan op het gebied van Hyper Converged oplossingen. De samenwerking past in de strategie van PQR met betrekking tot het datacenter en de specifieke focus daarbij op het Software Defined Datacenter.

PQR adviseert, ontwerpt, implementeert en beheert moderne datacenter-, workspace- en cloudoplossingen. Het bedrijf is één van Nederlands snelst groeiende specialisten in het adviseren over en implementeren van op hybride cloudgebaseerde ICT-infrastructuren aan middelgrote tot grote zakelijke organisaties.

Nutanix levert vernieuwende technologische oplossingen voor het moderne datacenter en is marktleider op het gebied van Hyper Converged oplossingen, zoals zeer recentelijk door Gartner bepaald in het Magic Quadrant voor Integrated Systems. PQR gelooft in de kracht van innovatie als aanjager voor groei. Door de samenwerking tussen beide partijen, kan PQR unieke, innovatieve en competitieve diensten blijven leveren.

Eerste gezamenlijke succes een feit

Onlangs heeft een onderdeel van een groot Ministerie gekozen voor de Hyper Converged oplossing van Nutanix in samenwerking met PQR als start voor de bouw van een aanzienlijke private cloudoplossing. De eerste oplevering behelst een VDI-omgeving. Schaalbaarheid, hoge performance en eenvoud van beheer waren doorslaggevende redenen voor de keuze van Nutanix en PQR.

Stijgende behoefte aan Hyper Converged

"Wij zien in de markt de vraag naar Hyper Converged oplossingen sterk groeien en dit biedt goede mogelijkheden voor PQR," aldus Mark Olij, Alliance Manager bij PQR. Olij vult aan: “Na een gedegen intern onderzoek door het PQR Solution Architecten team, waarbij meerdere oplossingen, zowel technisch al commercieel, met elkaar zijn vergeleken, is Nutanix als beste naar voren gekomen. Nutanix heeft zich in korte tijd bewezen één van de belangrijkste spelers te zijn op het gebied van Hyper Converged oplossingen. Daarom is deze samenwerking een belangrijke stap voor beide organisaties.”

Patrick van de Werken, Regional Director Northern Europe bij Nutanix: “Wij zijn verheugd dat PQR Nutanix heeft gekozen als hun strategische partner op gebied van Hyper Converged oplossingen. Met de stormachtige groei die we de afgelopen jaren hebben meegemaakt en de doorzettende adoptie van Web-scale IT verwachten we de vraag naar Nutanix oplossingen vanuit de markt nog beter te kunnen afdekken. Samen met PQR kunnen we deze groei verder accelereren en aan de PQR-klanten een aanbod en service aanbieden welke ongeëvenaard is in de markt”.

Over Nutanix

Nutanix is een leverancier van invisible infrastructure voor next generation enterprise computing. De technologie van Nutanix stelt IT-organisaties in staat zich te richten op applicaties en diensten die ze aan de business leveren. Het software-gedreven Xtreme Computing Platform brengt compute, virtualisatie en storage terug tot één oplossing en maakt het beheer van het datacenter eenvoudig. Klanten krijgen met behulp van Nutanix een voorspelbare, betrouwbare performance, lineaire schaalbaarheid en het gemak van infrastructuur uit de cloud. Ga voor meer informatie naar www.nutanix.com of volg ons op Twitter @nutanix.

Over PQR

PQR, advies- en implementatiepartner, verzorgt het gehele traject voor professionele ICT-infrastructuren met focus op het veilig en beheersbaar beschikbaar stellen van data, applicaties en werkplekken met optimale gebruikerservaring. Klanten van PQR zijn actief in alle sectoren van de samenleving en zijn te typeren als middelgrote tot grote organisaties waarbij de ICT-voorziening van essentieel belang is voor de bedrijfsvoering. Met de expertises datacenter, workspace, cloud en bijbehorende IT-services, staat PQR garant voor een stabiele IT-omgeving, zonder dat processen complexer worden.

Naast de vele referenties beschikt PQR over een breed kennisgebied, getuige de vele hoogste partnerstatussen en certificeringen. PQR is onder meer Cisco Premier Partner, Citrix Platinum Solution Advisor & Elite Partner, Hitachi Data Systems Platinum Partner, HP Platinum Partner, meervoudig Microsoft Gold Partner, NetApp Star Partner, RES Platinum Partner en VMware Premier Partner. PQR is opgericht in 1990, gevestigd in De Meern en telt ruim 100 medewerkers.

PQR B.V.

Rijnzathe 7

3454 PV De Meern

www.PQR.com

@PQRnl