Gemeentelijke ICT onnodig kostbaar door trage standaardisatie

04-09-2015 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

 

393 Nederlandse gemeenten gebruiken softwareproducten van zo’n 150 verschillende leveranciers. In de nieuwe Compliancy Monitor die op 20 augustus verschenen is, rapporteert VNG/KING over de stand van zaken met betrekking tot 10 belangrijke gemeentelijke softwarestandaarden. De nieuwste Compliancy Monitor analyseert zo’n 600 programma’s. Dat is vergeleken met de Monitor van mei 2015 een uitbreiding met bijna 30%.

Uit de analyse van de actuele Monitor blijkt dat ca. 35% van de gemeentelijke softwareprogramma’s voldoet aan één of meer belangrijke softwarestandaarden die VNG/KING met de leveranciers is overeengekomen. 65% voldoet nog niet aan een standaard. Dat kan effect hebben op de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening, de betrouwbaarheid van het gemeentelijk ICT-landschap en op de kosten die voor beheer en onderhoud moeten worden gemaakt. Uit de Monitor blijkt ook dat 13 % van de gemeenten werkt met een of meer softwareprogramma’s, die niet meer worden ondersteund door de leverancier.

Voor het volledige artikel en de nieuwe monitor klik hier

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig