5 november 2015 aanstaande IBD-Praktijkdag : Work IT Out!

17-09-2015 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Tijdens de Alert Online week 2015 wordt op 5 november aanstaande door de IBD een eerste IBD-Praktijkdag ‘Work IT Out’ georganiseerd voor gemeentelijke deelnemers die vanuit hun dagelijkse praktijk betrokken zijn bij informatiebeveiliging. De IBD-Praktijkdag vormt een logisch verbindend moment in de serie initiatieven die de IBD sinds haar oprichting op 1 januari 2013 heeft geïnitieerd. Deze initiatieven zijn veelal regionaal van opzet om de bereikbaarheid van de IBD in den lande te vergroten. 5 november 2015, bijna drie jaar na haar oprichting, is een mooi moment om deze regionale kracht voor één keer landelijk te bundelen op de eerste IBD-Praktijkdag.

Tijdens deze IBD-Praktijkdag wil de IBD gemeenten inspireren en voeden door middel van het delen van kennis en ervaringen op informatiebeveiligingsvlak en tevens een podium bieden om onderling te netwerken en kennis uit te wisselen. De IBD-Praktijkdag geeft invulling aan de behoefte van gemeente aan praktijk- en inhoudsvoorbeelden over verschillende informatiebeveiligingsthema’s en aan een actieve impuls en soms zelfs concrete ondersteuning om informatiebeveiliging naar een hoger plan te tillen binnen de eigen gemeentelijke organisatie. Met deze IBD-Praktijkdag wordt tegemoet gekomen aan de behoefte van gemeenten aan concrete handvatten voor specifieke thema’s. Het accent ligt vooral op het ‘denken en doen’ door middel van parallelsessies waarin de diverse thema’s terugkomen. Bij de parallelsessies is de samenwerking gezocht met gemeenten en private organisaties die hun praktijkervaring op deze thema’s willen delen. De IBD heeft als doel om een opkomst van minimaal 150 gemeentelijke bezoekers te generen. Bovendien is de IBD-Praktijkdag een logisch platform om marktpartijen de ruimte te bieden zich vanuit inhoud te profileren richting gemeentelijke contactpersonen. Door de aanwezigheid van marktpartijen via sponsorschap is het mogelijk om een dergelijke IBD-Praktijkdag te organiseren.

"De speeddatesessies vinden plaats tijdens de lunch in een carrousel van steeds 15 minuten per keer. U krijgt dan een afgeschermde bartafel met krukken. Het verhaal dat u vertelt tijdens deze sessies betreft een onderwerp wat over informatiebeveiliging gaat. Met de speeddatessessies heeft u de mogelijkheid om uw organisatie te positioneren binnen de doelgroep."

Wilt u namens de VIAG deelnemen aan deze speeddatesessie laat ons dit dan z.s.m. weten via info@viag.nl, wij zijn nog op zoek naar een vertegenwoordiger!

Voor meer informatie een aanmelding https://www.ibdgemeenten.nl/save-the-date-5-november-2015-ibd-praktijkdag-work-it-out/

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig