Longlist Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2015 bekend!

01-10-2015 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

De longlist van de Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2015 is bekend! 30 organisaties strijden nog voor de titel ‘Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2015’. De Verkiezing draagt bij aan transparantie en kennisdeling door goede initiatieven voor het voetlichtte brengen. Een extra reden voor de genomineerde organisaties om trots op te zijn. Welke tien overheidsorganisaties meedingen voor één van de drie finaleplekken wordt bekend gemaakt op 6 oktober a.s.

De volgende organisaties staan op de longlist: Agentschap Telecom

Gemeente Capelle aan den IJssel

Provincie Fryslân

Avri Geldermalsen

Gemeente Diemen

Provincie Limburg

Centraal Orgaan opvang Asielzoekers

Gemeente Hollands Kroon

Provincie Overijssel

Centraal Bureau voor de Statistiek

Gemeente Tytsjerksteradiel

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Dienst Vervoer en Ondersteuning

Gemeente Uden

Staatbosbeheer

Gebiedscommissie Delfshaven

Gemeente Vlaardingen

Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk

Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst

Gemeente Zwolle

Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen

Gemeente Almere

Inspectie van het Onderwijs

Waterschap Aa en Maas

Gemeente Bronckhorst

Kadaster

Waterschap Hunze en Aa’s

Gemeente Brunssum

P-Direkt

Wetterskip Fryslân

 

De Verkiezing draagt bij aan transparantie en kennisdeling binnen het openbaar bestuur, door goede initiatieven voor het voetlicht te brengen. Deze initiatieven zijn een bron van professionele trots en dienen ter inspiratie voor eenieder die op zoek is naar manieren om het functioneren van publieke organisaties te verbeteren. Die zoektocht is trouwens ook de dure plicht van professionals en managers in het openbaar bestuur. Wij willen deze zoektocht voeden door voorbeeldige praktijken zichtbaar te maken en te waarderen. Dit doen we niet enkel tijdens de Verkiezing, maar ook na de Verkiezing is aandacht voor kennisdeling binnen het openbaar bestuur van belang. Een voorbeeld hiervan is de online collegereeks die momenteel in samenwerking met de winnaar van vorig jaar, Jeugdbescherming Regio Amsterdam, wordt opgenomen.

Op maandag 23 november 2015 zal bekend worden gemaakt welke van de drie finalisten zich de beste overheidsorganisatie van het jaar 2015 mag noemen. Dit gebeurt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Ridderzaal.

De Verkiezing is een initiatief van de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) in samenwerking met Unie van Waterschappen, Verenging voor Bestuurskunde, IPO, BZK, ICTU, VNG en KING.

De website van de verkiezing: www.overheidsorganisatievanhetjaar.nl

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig