Uitnodiging iVeiligheidsbijeenkomst overheid, 4 november 2015, 15.00 uur, Madurodam

01-10-2015 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

Graag nodigt het Ministerie van BZK u uit voor een bijeenkomst over informatieveiligheid voor overheden op 4 november. Deze bijeenkomst, die tijdens de Alert Online week wordt georganiseerd, past in de traditie van bijeenkomsten die de inmiddels beëindigde Taskforce BID (Bestuur en Informatieveiligheid Dienstverlening) organiseerde. 

De bijeenkomst is nu van en voor overheidsmanagers en staat in het teken van de (eigen) praktijkervaringen.

Prominente ambtelijk leidinggevenden uit de verschillende overheidslagen vertellen aan de hand van hun praktijkervaring wat zij de afgelopen periode hebben ondervonden en op welke wijze zij informatieveiligheid oppakken in hun organisatie of in hun overheidslaag.

De bijeenkomst staat onder leiding van Chris van ’t Hof, internetsocioloog, schrijver over mensen en informatietechnologie en presentator. 

 U bent van harte welkom bij deze bijeenkomst die zal plaatsvinden in Madurodam in Den Haag. Ik stel uw aanwezigheid hierbij op 4 november zeer op prijs. Als overheidsmanager komt u direct of indirect in aanraking met informatieveiligheid en deze bijeenkomst biedt u de gelegenheid om te leren en uw ervaringen met andere collega’s te delen. Op die manier laten we zien dat wij gezamenlijk investeren in een digitaal veilig openbaar bestuur. 

 Programma

Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:

 Programma

15.00 – 15.30 uur:                  Inloop, plenaire sessie in de Madurozaal

15.30 – 15.40 uur:                  Opening door Simone Roos, directeur-generaal van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Verhalen uit de praktijk: ongeveer 15 min en 15 min voor evt vragen uit de zaal

15.45 – 16.15 uur:                  Olaf Andersen, plv. CIO Rijk

16.15 – 16.45 uur:                  Hans Goedhart, provinciedirecteur Utrecht

16.45 – 17.15 uur:                  Piet Sennema, secretaris-directeur Waterschappen

17.15 – 17.45 uur:                  Wim Blok, Directeur Publiekszaken, Handhaving en Veiligheid, gemeente

                                                   Leiden

17.45 – 18.30 uur:                 Panel bestaande uit verschillende overheidsmanagers met als thema’s;

wat is de aanpak bij de verschillende overheidslagen, wat zijn de kansen, zijn er blokkades, wat kunnen we samen doen en zeker ook wat kan en moet BZK doen.

18.30    uur:                             Afsluiting, lopend buffet en gelegenheid om het park te bezoeken.

 Registratie

Om aanwezig te kunnen zijn dient u zich vooraf te registreren. Dit kunt u doen door uw naam, functie en organisatie te e-mailen naar Postbus.PostbusB&I@minbzk.nl.

 Wilt u uiterlijk maandag 12 oktober laten weten of u aanwezig bent? Indien iemand anders in uw plaats komt, ontvangen wij graag diens registratie.

 Bij de ingang van het Madurodam-gebouw zal controle van uw legitimatiebewijs plaatsvinden. Vergeet u daarom niet de juiste namen in te vullen als u zich registreert en een geldig  legitimatiebewijs mee te nemen.

 Wij hopen van harte u op 4 november te mogen begroeten.

 Simone Roos

Directeur-generaal Organisatie en Bedrijfsvoering Rijk

BZK reorganiseert. Vanaf begin 2016 is Simone Roos aanspreekpunt voor informatiebeveiliging openbaar bestuur. Vanuit die nieuwe rol maakt zij graag kennis met u op 4 november aanstaande.

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig