West-Brabantse gemeenten starten ICT-bedrijf

01-10-2015 • Geplaatst in Nieuwsbrief door Renk Ruijter

De gemeenten Bergen op Zoom, Etten-Leur, Roosendaal en Moerdijk hebben samen één zelfstandig ICT-bedrijf opgezet: ICT West-Brabant West (ICT WBW). De gesprekken hierover liepen al vanaf 2012.

Nu is het bedrijf is officieel gestart met een interne bijeenkomst. Er werken veertig medewerkers die afkomstig zijn uit de vier gemeenten. De samenwerking en voorbereidingen voor het zelfstandige ICT-bedrijf gingen al enkele jaren geleden van start.

Zo gingen de gemeenten Etten-Leur en Roosendaal een samenwerking aan, waarna de gemeenten Bergen op Zoom en Moerdijk zich ook aansloten. Nu is het ICT West-Brabant West (ICT WBW) daadwerkelijk opgezet, een zelfstandig ICT-bedrijf dat het ICT-beheer voor de vier gemeenten (Bergen op Zoom, Etten-Leur, Roosendaal en Moerdijk) moet verzorgen. De samenwerking moet een vermindering van kwetsbaarheid, verbetering van kwaliteit en besparing op kosten te realiseren.

Burgemeester van gemeente Etten-Leur Heleen van Rijnbach ziet veel kansen in de samenwerking ICT West- Brabant West: "Automatisering wordt voor gemeenten ook steeds complexer en de eisen aan snelle, digitale en veilige dienstverlening steeds hoger. Ook moeten steeds vaker gegevens tussen gemeenten onderling en ketenpartners (met name in het sociale domein) worden uitgewisseld. Om daar een goed antwoord op te hebben, hebben we met vier gemeenten de handen ineengeslagen. Het gaat kortgezegd om verminderen van kwetsbaarheid, beperkt houden van kosten en het behoud en verbeteren van kwaliteit. Daarbij hebben we innovatie hoog in het vaandel."

ICT West-Brabant West bestaat uit veertig medewerkers en ondersteunt in totaal 2400 werkplekken op vijfentwintig verschillende locaties. Het bedrijf is gevestigd in het gemeentehuis in Zevenbergen (gemeente Moerdijk) en staat onder leiding van Eduard Kerssemakers, directeur bedrijf van de gemeente Moerdijk. De verwachting is dat meer (overheids)instanties uit de regio West-Brabant zich in de toekomst aan zullen sluiten bij het ICT-bedrijf.

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Sociale Media

LinkedIn: VIAG

Twitter: @VIAGmedia

RSS: Nieuwsfeed VIAG

Nieuwsfeeds Overig